Gürüz köyü Muhammedi sevda ile coştu

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Gürüz Köyü’nde ilk kez düzenlenen kutlu doğum etkinliği yoğun katılım ile gerçekleşti.

Gürüz köyü Muhammedi sevda ile coştu
03 Nisan 2013 - 19:47

Siverek'e 30 km. uzaklıkta bulunan Gürüz Köyü'nde, Siverek İkra Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından bu sene ilk kez kutlu doğum etkinliği düzenlendi. Etkinlikten önce etkinliğe katılmak için Siverek, Çermik ve çevre köylerinden gelen misafirlere öğlen yemeği ikram edildi.

Mevlit programı Faruk Öztürk tarafından okunan Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başladı. Siverek İkra İlahi Grubu tarafından okunan mevlidi şerifin ardından, ilahi sanatçısı Bilal tarafından çeşitli ilahiler seslendirildi.

Programa konuşmacı olarak katılan Doğru Haber Gazetesi Yazarı Mehmet Göktaş konuşmasında, peygamber efendimiz dönemindeki ezilmiş Müslümanlar ile çağımız dönemindeki ezilmiş Müslümanları karşılaştırarak şöyle konuştu, "Bugün peygamberin sevdası dünyada bir daha parlamıştır. Bu parlayışın en büyük hikmeti garibanları, ezilenleri, selam verilmeyenleri, adam yerine konulmayanları, ana dilini konuşmasına izin verilmeyenleri bir daha kurtarmak, ön plana çıkarmak içindir. Allahu Teala, Peygamberin sevdasını içimize öyle bir yerleştirdi ki, bu sevdayı, evlerde, camilerde değil, bu ülkenin en ciddi meydanlarında, anlatmayı bizlere nasip etti."

Program, Göktaş Hocanın konuşmasının ardından, Siverek İkra Çocuk İlahi Grubu tarafından okunan ilahilerle devam etti. Okunan ilahilerin ardından Zazaca bir konuşma yapan Molla Celal Bozdaş, Hz. Peygamberin örnek hayatından kesitler sundu.

Mevlit etkinliği, Gürüz Cami Hocası Dursun Kemal Özçiçek tarafından yapılan kapanış duası sona erdi.

Siverek Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 04.04.2013 tarihinde Erkonağı (Teboxa) Köyü'nde kutlu doğum etkinliği düzenlenecek.

Haber-Hüseyin Şeker- www.siverekgenclik.com

Gürüz Köyü Kutlu Doğum Etkinliği 2013 ile siverekgenclik



















 



Bu haber 7729 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Gülpınar'dan örnek davranış
Gülpınar'dan örnek davranış
 Siverek'te otomobilin çarptığı çocuk hayatını kaybetti
Siverek'te otomobilin çarptığı çocuk hayatını kaybetti