GÜRAKAR MAHALLESİ'NDE KUDUZ EŞEK ALARMI

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Gürakar (Xirbêhestîya) Mahallesi, bir çocuğa ve büyükbaş hayvanlara saldıran kuduz eşek şüphesiyle Siverek İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından karantina altına alındı.

GÜRAKAR MAHALLESİ'NDE KUDUZ EŞEK ALARMI
11 Ağustos 2015 - 08:22

Siverek ilçesine 40 kilometre uzaklıkta bulunan, büyükşehir yasasından önce belde olan Gürakar (Xirbêhestîya) Mahallesi, bir çocuk ve büyükbaş hayvanları ısıran kuduz eşek şüphesiyle, Siverek İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından karantina altına alındı.

Alınan bilgilere göre gece saatlerinde köy etrafında dolaşan başıboş bir eşek ev bahçesinde uyuyan 6 yaşındaki İsmail Bağdaş’ı ve bahçede bulunan 15 büyükbaş hayvanı ısırdı. Yakınları tarafından Siverek Devlet Hastanesi’ne kaldırılan küçük çocuk kuduz şüphesi ile tedavi altına alındı. Mahalle sakinlerinin durumu Siverek İlçe Tarım Müdürlüğü’ne bildirmesinin ardından mahalleye gelen ekipler kuduz şüphesi ile eşeği gömerek ısırılan hayvanları aşılayarak köyü karantina altına aldı.

Mahalle sakinlerinden Abdulmutalip Aktaş, gece saat 23.00 sıralarında evinin bahçesine giren eşeğin kendisine ait 2 büyükbaş hayvan ile birlikte 7 hanedeki yaklaşık 15 hayvanı ısırdığını söyledi.

Siverek Tarım İlçe Müdürü Halil Süt ise olayın ardından veteriner ekiplerinin mahallede gerekli incelemeleri yaptığını belirterek, kuduz şüphesi ile gömülen eşeğin kafasının incelemek üzere Adana Veteriner Araştırma Enstitüsüne gönderdiğini belirtti. Süt, kuduz şüphesi nedeniyle mahalle girişine tabela asılarak köyde 6 ay süre ile karantina uygulamasına gidileceğini belirtti. Eşeğin ısırdığı küçük çocuğun tedavi altına alındığı belirten Süt, “Şuan için çocukta kuduz mikrobu tespit edilmemiştir. Çocuğun tedavisi devam etmektedir” dedi.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 4040 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi