GÜNEYDOĞU GAZETECİLER CEMİYETİ SALDIRIYI KINADI

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Siverek'te gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı.

GÜNEYDOĞU GAZETECİLER CEMİYETİ SALDIRIYI KINADI
19 Ağustos 2013 - 13:09

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Yönetim Kurulu, Siverek'te gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı.

GGC'den yapılan açıklamada, Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde meydana gelen ve Şanlıurfa eski Milletvekili Zülfikar İzol'un kardeşi Medeni İzol'un da yaralandığı kazayı haber yapmak isteyen basın mensuplarına Siverek Devlet Hastanesi önünde Medeni İzol'un yakınları tarafından saldırı düzenlendiği belirtildi.

Saldırıda Siverek Haber Editörü Abdullah Hakan Lale, İlke Haber Ajansı Muhabiri A. Deniz Uğurlu, İHA Siverek Muhabiri Bahattin Yolaçan, Kanal Urfa Muhabiri Lütfü Yalgı, TRT Muhabiri Ahmet Cemil Çiftel uğradıkları saldırı sonucu darp edildiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Gazetecinin görevi kamuoyunu bilgilendirmek, yaşanan olumlu ya da olumsuz olayları topluma yansıtmaktır. Yalnızca kamuoyunu bilgilendirmek amacında olan gazetecilerin bu görevi tüm demokrasiye inanan ülkelerde anayasal güvence altındadır. Gazetecilere yönelik saldırılar, toplumun haber alma, bilgilenme hakkını engellemeye yönelik olduğu kadar, basın özgürlüğüne yönelik de bir saldırıdır. Kitle iletişim araçları sayesinde bireysel özgürlükler ve insan haklarının öne çıktığı dünyamızda; enformasyon görevini yürüten meslektaşlarımıza yapılan feodal bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Yetkililerin derhal soruşturma başlatarak, sorumluların adalet önüne çıkarmalarını istiyoruz."


Bu haber 2807 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Başkan Mehmet Kuş, Çocukların Bayramını Kutladı
Başkan Mehmet Kuş, Çocukların Bayramını Kutladı