GÜLPINAR, "İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, bazı basın yayın organlarında yer alan "Gülpınar’a Arazi Gaspı Suçlaması" yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

GÜLPINAR, "İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR"
26 Aralık 2013 - 17:48




br>AK Parti Şanlıurfa Milletvekili M. Kasım Gülpınar, Şanlıurfa'da yerel bir gazetede yayınlanan "Yaygılı köyündeki arazilerin Gülpınar ailesi tarafından işgal edildiği" yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Gülpınar, Ak Parti Siverek İlçe Binasında saat 11.30'da düzenlediği basın toplantısında, bir süre önce ailesiyle ilgili çıkan haberlerin asılsız olduğunu belirtti.

Haberlerde, "Yaygılı köyündeki arazilerin Gülpınar ailesince işgal edildiği" şeklinde iddiaların bulunduğunu hatırlatan Gülpınar, şunları kaydetti:

"Ortada bir gasp veya işgal söz konusu değildir. Bu 1963'den beridir süren bir mesele. Kadastro geldikten sonra arazilerin benim atalarıma ait olduğu beyan edilmiş, bu yöndeki tespitten sonra birkaç kişi dava açmış ve davanın açılış tarihi 1970'dir. Dava 37 yıl sürmüş ve 18 Haziran 2007'de sonuçlanmış. Ayrıca Yargıtay12 Ocak 2012'de davayı karara bağlıyor. Kimse buna itiraz etmiyor. Benden başka üç mirasçı daha var."

Gülpınar, kendi payına düşen arazileri yoksul vatandaşlara ücretsiz dağıtacağını ancak mirasçıları olan yakınlarının arazilerin tapu devirleri için bedel ödenmesi gerektiğini söyledi.

Toplantıya katılan Yaygılı köyü sakinleri de ortada bir arazi gasbının olmadığını, söz konusu araziyi alacak parasal güçlerinin olmadığını belirtti.

Gülpınar basın toplantısının ardından, bir gazetecinin olayların komplo mu olduğu sorusu üzerine, son günlerde Ak parti teşkilatının çeşitli komplolarla yıpratıldığına dikkat çekti.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 8872 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor