Görmez Hocanın itibarsızlaştırılması kabul edilemez

Siverek Diyanet-Sen: Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Hocanın itibarsızlaştırılması kabul edilemez

Görmez Hocanın itibarsızlaştırılması kabul edilemez
30 Mayıs 2017 - 15:43

Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye'nin manevi kimliklerinden biridir. Bu kimliğin temsilcisi olan makamın başı Diyanet İşleri Başkanı sayın Prof. Dr Mehmet Görmez'dir Son birkaç gündür bazı yayın organlarında Sayın Görmez ve Diyanet İşleri başkanlığı aleyhine kirli bir propaganda faaliyeti yürütülmektedir. . Mehmet Görmez hocaya Fetö terör örgütü lideri Fetullah Gülen’e yazıldığı iddia edilen bir kitap takrizi ortaya atılarak saldırılması ve bu saldırının mütedeyyin camiaya yakınlığıyla bilinen bir Medya gurubun tarafından yapılıyor olması manidardır. Bu propagandayı yapanlar 15 Temmuz günü okutulan selaların öcünü almaya çalışmakla beraber, Mehmet Görmez üzerinden Diyanet’in itibarını zedelemeye çalışmakta, Dünyanın dört bir tarafına gönderilen Fetöyle mücadele edelim mektuplarının itibarını düşürme amacı taşımaktadır.

Bu güne kadar sayısız hizmetlere imza atmış olan Diyanet İşleri Başkanlığı ve yönetim kadrosunun, art niyetli fikirlere, kirli düşüncelere teslim edilmesine gönlümüz asla razı değildir. Yapılan güzel hizmetlerin değerler boyutundan nasiplenmemiş olanlar, Diyanet üzerinden suyu bulandırmaya çalışanlar, istediklerini elde edemeyecektir. Diyanet İşleri Başkanlığını itibarsızlaştırmak isteyen yanlış bir algı üzerine inşa edilmiş, kurgulanmış bu senaryonun yönetmenleri, fikir babaları şunu çok iyi bilmeliler ki; manevi kimliğin kahramanları olan bu Necip milletin evlatları, ezanın dinmemesi için 15 Temmuz'da nasıl bir mücadele verdiyse, 15 Temmuz'dan sonra yapılan bütün saldırılar karşısında da mücadelesini bütün saldırılara karşı verecektir.

Unutulmamalı ki 15 Temmuz'da asker kılığına girenler bu ülkeye nasıl kastetmişlerse, 15 Temmuz'dan sonra vatansever kılığına girenlerin yaptığı bu tür saldırılar darbe severlerden farklı değildir. Çığırından çıkarılmış, motamot itaat kültüründen sorgulayıcı, araştırıcı dindarlık kültürüne doğru bizleri taşımaya çabalayan böylesi bir kurumun ve bu kurum şahsında Diyanet İşleri Başkanının hedef alınmasının yalnızca bir GÖRMEZ hoca meselesi olmadığı açıktır. Her ne maksatla olursa olsun böylesi bir saldırı karşısında susmamız beklenmemelidir.

Bizler Diyanet-Sen Siverek Temsilciliği olarak Sayın Mehmet Görmez hocanın ülkemiz için gerçek bir değer olduğunu biliyoruz. Kendisine karşı başlatılan bu linç kampanyasının bilinçli bir hareket olduğunun farkındayız. Bu kampanyayı başlatanları ve yayanları şiddetle kınıyoruz. Bu fitne ateşine benzin taşıyan, bu kampanyayı yapan güruhları da asla unutmayacağız. Türkiye çapındaki tüm duyarlı STK’ları ses vermeye Sayın Görmez şahsında yapılan güzel hizmetlere sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygılarımla arz ederim.

Ramazan Öz

Diyanet-Sen Siverek Temsilciliği


Bu haber 2544 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek