GÖÇERLER ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR

Güneydoğu bölgesini etkisi altına alan soğuk hava, Siverek köylerinde konaklayan göçerleri olumsuz etkiliyor. Göçerler zor günler geçiriyor!

GÖÇERLER ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR
25 Aralık 2013 - 11:38





Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Bucak Mezrasına yerleşen 6 göçer aile zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışıyor. Bir süre önce etkili olan kar yağışının ardından başlayan dondurucu soğuklarla karşılaşan göçerler, hayvanlarına su bulmakta güçlük çekiyor. 6 aile ve yaklaşık 2000 küçükbaş hayvanla dondurucu soğuklara karşı direnmeye çalışan göçer aileleri kimsenin kendilerini sormamasından yakınıyor.


 


Havaların soğuk geçmesinden dolayı ısınma sorunu yaşadıklarını, odun ve kömürlerinin olmaması nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirten aileler, “Son günlerde havalar çok soğuk. Otlak ve meralar havaların soğuk olmasından dolayı dondu ve hayvanlarımızı doyurmuyor. Mecburen hayvanları doyurmak için saman ve yem alıyoruz. Kiraladığımız yaylalarda birçok besici ile 3-4 ay kalıyoruz. Burada kalabilmek için mera komisyonuna para ödüyoruz. Elektrik zaten yok. Kurduğumuz güneş panelleri ile ışıklandırma sorununu çözmeye çalışıyoruz fakat güneşin olmadığı, havanın bulutlu olduğu gün karanlıkta kalıyoruz. İçme suyu sorunumuzu da çevredeki su kuyularından, eşeklerle getirmeye çalıştığımız sularla karşılıyoruz. Yetkililerden bize yardımcı olmalarını bekliyoruz” dediler.


Bucak mezraası civarında konaklayan, hayvanlarına saman ve yem veren göçerler dondurucu soğukların devam etmesi durumunda daha da zor durumda kalacaklarını dile getirdi.


Haber:Cuma Sarı




Bu haber 2627 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...