GÖÇERLER SORUNLARINA ÇÖZÜM İSTİYOR

İlçenin İnönü Bulvarı üzerinde bulunan Karacadağ göçerler derneği üyeleri bir araya gelerek göçerlerin yaşadıkları sorunlarla ilgili basın açıklaması yaptı.

GÖÇERLER SORUNLARINA ÇÖZÜM İSTİYOR
08 Nisan 2013 - 07:54

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, göçerlerin yoğun olarak yaşadığı Karacadağ bölgesinde, göçerlerin yıllardır mera alanı olarak kullandıkları alanının ormanlık alan ilan edilip tel örgüyle çevrildiğini ileri süren göçerler, konu ile ilgili bir basın açıklaması düzenledi.

Karacadağ Göçerler Derneği binasında düzenlenen basın açıklamasını Karacadağ Göçerler Derneği başkanı Hazma Ağan okudu. Ağan, göçerlerin yıllardan beri geçimlerini hayvancılıkla sağladığı belirterek, “Şuan göçerler geçici konaklama için nereye giderse, yer verilmiyor veya yerleşim alanı için kendilerinden mera kullanım parası isteniyor. Yetkililerden göçerler için Karacadağ veya Ceylanpınar bölgesinde bağımsız bir bölge olarak yer belirlenmesini istiyoruz. Yer sorunu yüzünden bir çok yerde göçerler hayvancılığı bırakmak zorunda kaldı. Şu an müşterek olarak kullandığımız tek mera alanı da Diyarbakır tarafından ormanlık alan olarak kullanılmak isteniyor. Bizim buna razı olmamız mümkün değil. Devletin buna acilen bir çözüm bulması gerekiyor” dedi

Haber:Cuma Sarı





Bu haber 3118 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti