GGC'DEN BASIN BÜLTENİ

Diyarbakır’da yayınlanmakta olan Güneydoğu Ekspres Gazetesinde uzun yıllar çalışmakta olan 4 basın emekçisi, iki aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle

GGC'DEN BASIN BÜLTENİ
18 Nisan 2012 - 16:49
işverene ‘ihtarname’ çekerek işten ayrıldı.

Aralarında Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve deneyimli spor yazarı Mehmet Çakan’ın da bulunduğu gazetenin dört çalışanı, iki aydır ödenmeyen maaşlarının ödenmesi konusunda işveren vekili ile yaptıkları görüşmeler sonuç vermeyince, işverene noter kanalıyla ‘ihtarname’ çekmek zorunda kaldı.

Güneydoğu Ekspres Gazetesinin içinde bulunduğu dar boğazı aşabilmek için kurum yönetimiyle birlikte uzun süre mücadele ederek sıkıntılara katlanan Gazeteci Mehmet Çakan, Murat Karataş, Ali Vuranel ve İ.Halil Talaş, mali sıkıntının iki aydan beri maaş ödenmemesine dönüşmesi ve taleplerinin işveren tarafından dikkate alınmaması üzerine yasal yoldan hak arayışını başlatmak zorunda kaldı.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nu ziyaret ederek destek arayışında bulunan 4 basın emekçisi, “Gazetenin içinde bulunduğu dar boğazı aşabilmek için yaşanan tüm zorlu günlerde işverenden ayrı düşünmeksizin hareket ettik. Aynı havayı teneffüs ettik, sıkıntılara ortak olduk. Tüm iyi niyetimize ve sıkıntılara ortak olma yolundaki mücadelemize karşın, yıllarca hizmet ettiğimiz işveren taleplerimizi hiçe sayar bir anlayışla karşıladı” dediler.

GGC’DEN DESTEK

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu adına konuşan Başkan Yardımcısı Ekrem Sunar emek, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin en önemli bileşenlerinden biri olan Basın sektöründe çalışan emekçilerin son dönemlerde işlerine son verme, zorunlu emekli etme, hak gasplarına yönelik işverenlerin sunduğu bahanelerin ‘Herkese insanca çalışabileceği güvenceli iş’ anlayışıyla hiçbir şekilde bağdaşmadığını savundu.

İnsani ve yasal talepleri karşılanmadığı için, işverene ‘ihtarname’ çekerek işyerinden ayrılan 4 basın emekçisinin başlattığı hukuk mücadelesini meslek örgütü olarak sonuna dek destekleyeceklerini belirten Ekrem Sunar, “Haklı talepler hiçbir zaman çalışanın işi bırakma ya da işi yavaşlatma anlamına gelmez. İşverenin de bu konuda öne süreceği bahaneler, iş güvencesinin ihlali anlamına gelmez. Dileğimiz, tarafların ortak bir paydada anlaşmalarıdır.”








Bu haber 2817 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü