Gençler 45 gün sonra ilk kez sokağa çıktı

İçişleri Bakanlığı tarafından Coronavirus ile mücadele kapsamında 3 Nisan tarihinde 20 yaş altı için sokağa çıkma yasağı getirilmişti.

Gençler 45 gün sonra ilk kez sokağa çıktı
15 Mayıs 2020 - 19:28

Şanlıurfa’da, yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan 15 ile 20 yaş arasındaki gençler, yaklaşık 45 gün sonra bugün ilk kez sokağa çıktı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan normalleşme planları sonucunda;   0 ile 14 yaş ve 15 ile 20 yaş arasındaki gençler için belirli gün ve saatlerde sokağa çıkma izni verilmişti.


Yaklaşık 45 gün sonra bugün ilk defa sokağa çıkan gençler, 11.00 ile 15.00 saatleri arasında 4 saatte olsa dışarı çıkmanın sevincini yaşadı.


Kentin simgesi haline gelen Balıklıgöl’ü ziyaret eden gençler, güvercin ve balıklara yem attı.


Rabia Meydanında sosyal mesafe kuralına uyarak arkadaşları ile buluşan gençler, evde kaldıkları sürede çok zorlandıklarını belirterek duygularını İLKHA mikrofonlarına anlattılar.


"En çok camiyi özledim"


Sokağa çıkmadığı süre içerisinde en çok camileri özlediğini vurgulayan Yaşar Aksoy, “Sokağa çıkmadığım süreci ve kitap okuyarak ve ders çalışarak değerlendirdim. Ayrıca video içeriği üreticisi olduğum için çeşitli video çalışmaları yaptım. Dışarı çıktığım için kendimi çok mutlu hissediyorum. Keşke her gün bu şekilde bize izin verilseydi. Ama devlet bu önlemi almış yapacak bir şey yok. En çok camileri özledim." diye konuştu.


“Bir an önce inşallah okullarımızın açılmasını bekliyoruz”


Okulların açılmasını sabırsızlıkla beklediklerini belirten Azat Oba, “Evde kalmak çok sıkıcıydı. Evde bazen ders çalışıyorduk bazen de kitap okuyorduk. Coronavirus vakaları bazen artıyor bazen de azalıyor, günlük olarak bu gelişmeleri takip ediyordum. Bir an önce inşallah okullarımızın açılmasını bekliyoruz. Başka bir şey istemiyoruz.” şeklinde konuştu.


"Bayram ediyoruz"


Sokağa çıkamadığından dolayı arkadaşlarını çok özlediğini dile getiren Müslüm Türkmen ise şunları söyledi:


“Sokağa çıkma izninden dolayı çok sevinçliyiz adeta bayram ediyoruz. Bayram önceden geldi bize. Evde pek bir şey yapamıyordum çoğu zaman uyuyordum, spor falan yapamadım. Sokağa çıkma yasağı konusunda yetkililer ne yapsa haklıdırlar. Yapılan her şey bizim içindir. Sınav konusunda biraz bize ayrıcalık tanınsa iyi olurdu. Evden çıkamadığım sürede en çok arkadaşlarımı özledim.”


“Uzun zamandır görmediğim arkadaşlarımı gördüm”


2 ay sonra evden dışarı çıkarak temiz hava aldığını ifade eden Ekrem Elçi, “Valla çok mutluyum. Sokağa çıkma izninin 4 saat olması da güzel oldu. Keşke biraz daha uzun sürseydi.  Uzun zamandır görmediğimi arkadaşlarımı gördüm. Onlarla biraz dolaşarak temiz hava aldık. Evde kaldığım sürede ders çalıştım ve dinlendim. Evde kaldığım süre içinde en çok arkadaşlarımla dolaşmayı özledim." diye konuştu.


"Sokağa çıkma saati çok yanlış"


Sokağa çıkma izni verilen saatlerin yanlış olduğunu belirten Ahmet Yılmaz, “2 aydır sokağa çıkamıyorduk. Bugün 4 saatlik dışarı çıktık. Yalnız vermiş olduğu zaman arası çok yanlış. Ramazan ayından dolayı orucuz. Saat 11.00 ile 15.00 arası hava çok sıcak. Sokağa çıkma izni saat 17.00 ile 20.00 arasında ya da tüm gün olabilirdi. Bir an önce bu salgınının bitmesini ve hayatın normale dönmesini temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.


“Evde kaldığımız süre boyunca çok zorlandık”


4 saatte olsa dışarı çıktığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Hüseyin Aykut da şunları kaydetti: “İlk kez dışarı çıktık. Evde kaldığımız süre boyunca çok zorlandık. Adeta eve hapsolduk. İnsanların ilerde sorun yaşamaması için devletin koymuş olduğu kurallara uymamız gerekir. Bugün 4 saatte olsa dışarı çıktığımız için mutluyuz. 2 aylık süre boyunca derslerimizden de geri kaldık. En çok arkadaşlarla dışarı çıkmayı özledim.”


Gençlerin dışarı çıkmasına rağmen havanın sıcak olmasından dolayı fazla kalabalıkların oluşmadığını belirten Salih Yıldırım, “Bugün diğer günlere oranla fazla kabalık yok ama hava çok sıcak. Coronavirus ile ilgili alınan tedbirler çok dikkat etmemiz gerekir.” ifadelerini kullandı.


Yüksel Oba ise sokağa çıkma iznine sevindiğini belirterek, “Evde çok sıkılıyorduk. Her gün ders çalışmaktan sıkılmıştık. Zamanımı kitap okuyarak geçirdim. Coronavirus vakaların azalması için evde kalmak gerekiyor.” dedi.(İLKHA)


Bu haber 2136 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü