GEÇMİŞTE İRFAN GAZETESİ MANŞETLERİ-14

Lütfü YALGI/SİVEREK-KARŞILIKLI SİYASİ NUMAYIŞLAR TÜRK MİLLETİNİ YENİDEN HUZURSUZ ETTİ-TÜCCAR, ÇİFTÇİ, MEMUR OLARAK HERKES YARININ NE OLACAĞINDAN ENDİŞE DUYUYOR

GEÇMİŞTE İRFAN GAZETESİ MANŞETLERİ-14
04 Mart 2012 - 20:12
HAZIRLAYAN: LÜTFÜ YALGI

           

         6 Ekim 1962 yılında Ankara’da yaşanan eylemi manşete taşıyarak ilçemizde de   ‘’TÜCCAR, ÇİFTÇİ, MEMUR OLARAK HERKES YARININ NE OLACAĞINDAN ENDİŞE DUYDUĞUNU’’ belirterek Ankara’dan çıkacak olan kararı endişe içinde beklemişler.

Gazetede yayımlanan haberi ve haberin gelişmelerini yayımlıyorum.

‘’2.10.1962 günü saat 16 sıralarında Ankara’nın Sıhhiye semtinde ellerinde hükümet aleyhine dövizler olduğu halde nümayiş yapmakla isteyen 10–15 kişi halkın iltifatını beklerken aksine mukavemeti ile karşılaşmışlardır. Kısa bir zaman da ordan gelip geçmekle olan vatandaşın çoğalmasıyla linç edilmeye kalkılan bu numaşişçiler kaçarak bir milli piyango bilet bayii dükkânında sığınmışlardır. Bu arada polis kuvvetleri hadise mahalline yetişmiş topluğu dağıtarak nümayişçiler mutlak bir linç edilmekten kurtarmıştır.

            Dağılan meskur topluluk iki koldan yürümüş ve protesto maksatiyle bir kol adalet partisi genel merkezi önünde ve bir kısmı da. Hükümet aleyhine neşriyat yapan gazete idarehaneleri önünde nümayiş yapmışlardır. Topluluğu dağıtmak üzere askeri birlikler olay mahallelerine celbedilmişsede mualesefe binalara tecavüzleri önlememiş ve tahripler vücuda gelmiştir.

            Hadiselerden çok müteessir olan, gerek hükümet ve gerekse hükumet başkanı İsmet paşa derhal kabineyi toplamış olayları tahlile çalışmış ve bilahare ertesi günü Büyük Millet Meclisi İsmet paşa parlementoya izahat vermiştir.

            Sadece gurup başkanlarının konuştuğu bu birleşimde meclis tek ne feste büyük bir sükûnet içinde İsmet paşayı dinlemiş ve karşılıklı teşekkürlerde bulunmuştur.

GENÇLİKTE NUMAYIŞ YAPTI:

            Büyük Türk Gençli Adalet Partisinin yıkıcı ve gerici muhalefet tutumunu protesto etme maksadı ile 3.10.1962 günü mukabil olmak üzere büyük bir karabalık içinde numayiş yapmışlar ve bazı gazeteler ile Adalet partisinin tutumunu protesto etmişlerdir Karşılıklı yapılan bu yersiz siyasi nümayişler Türk milletinin huzurunu kaçırmış ve dıştaki siyasi itibarımızı rencide etmiştir. Tüccar, çiftçi, memur ve partisiz vatandaşlar yarın ne olacağından endişe duymaktadırlar. Bu endişeler elbette ki iktisadi sahamızda tesir edecek ve milletçe hepimizi siyasi ve iktisadi karanlıklara götürecektir.










 
 









Bu haber 3308 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi'nde İncelemelerde Bulundu
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi’nde İncelemelerde...