GEÇMİŞTE İRFAN GAZETESİ MANŞETLERİ -8

Lütfü YALGI/SİVEREKİrfan gazetesi 13 Eylül 1962 yılında İlçede çiftçilikle uğraşan vatandaşların sıkıntılarını manşetine taşıyarak çiftçilerin sorununa çare bulunması istenmiştir.

GEÇMİŞTE İRFAN GAZETESİ MANŞETLERİ -8
16 Şubat 2012 - 18:46
GEÇMİŞTE İRFAN GAZETESİ MANŞETLERİ -8

BORÇLU ÇİFTÇİ İKİ TAKSİT ÖDEYECEK


HAZIRLAYAN: LÜTFÜ YALGI

İrfan gazetesi 13 Eylül 1962 yılında İlçede çiftçilikle uğraşan vatandaşların sıkıntılarını manşetine taşıyarak çiftçilerin sorununa çare bulunması istenmiştir.

1962 yılında mahsulün verimsiz gelmesinin ardından borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlara kolaylık sağlayan yetkililer çiftçilere müjdeli haberi verdi.

Yayımlanan Gazete Manşetinde ‘BORÇLU ÇİFTÇİ İKİ TAKSİT ÖDEYECEK ’’ haberini virgülüne dokunmadan yayımlıyorum.

BORÇLU ÇİFTÇİ İKİ TAKSİT ÖDEYECEK

Ziraat Bankası Yetkilileri Çiftçi Borçları Konusunda Şu Açıklamayı yapmışlardır:

ANKARA- 1959 senesinde vadesi geçmiş olan çiftçi borçları. 1960 yılında çıkan 123 sayılı kanunun 10 sene taksite bağlandı. Bu kanun hükümlerine göre vadesi gelmiş bir taksit ödenmediği takdirde, borcun tamamının ödenmesi gerekmektedir. Geçen yıllarda mahsulün verimli olmaması birazda borçların bu işi ciddiye almamalarından ötürü taksitler vadesinde ödenmedi bu yıl ise, bütün teşkilata göndereceği bir bildiri ile iki taksit birden ödeyen çiftçilerimize, bir kolaylık olmak üzere 123 sayılı kanun ilgili hükümlerini tatbik etmemelerini isteyecektir. Şunu hemen kaydetmek yerinde olur ki; şayet borçlular bu şekilde de borçlarını ödemezlerse 123 sayılı kanun tatbiki zaruri olacaktır. Yani banka alacağının devamını isteyecektir. Banka yetkileri sözlerini şöyle bitirmişlerdir: Hüsniyet sahibi olan ve borçlarını vadisinde ödeyenlere, bankamız mevzuatı muvacehesinde daima yardım yapmaya hazırdır.

GÜNÜN AYNASI ‘’KÜFRETMİŞ’’

Memleket hizmetlerinde en büyüğünü üstüne alan bir hemşerimiz hizmete teşvik maksatile gazetemizde yazılan bir yazıdan dolayı hemşerimiz Londra’yı görmüş münevver oğlu yazarımızı küfürle tahkir etmiş.

Genç yazarımızı ilk defa karşılaştığı olay için biraz üzülmüş gördüm, Biz gazeteciler (kem söz sabinindir) düsturuna inanarak aklımızın erdiği, kalemizin işlediği kadar dudaktan dahi göz kırpmadan memleket hizmetindeki vazifemize devam ederiz.

Bizce daha güzel sivrisinek vızıltısıdır.

13 Eylül 1962 yılında ‘’aynacı’’ tarafından yazılan bir yazıdır.                                         







Bu haber 2983 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması