GEÇMİŞTE İRFAN GAZETESİ MANŞETLERİ -21

HAZIRLAYAN: LÜTFÜ YALGI-80 BİN NÜFUSLU KAZAMIZ DOKTORSUZ KALDI-HASTANEDEKİ HASTALAR DOKTORSUZLUKTAN DAĞITILIYOR-VATANDAŞ GRUPLAR HALİNDE BAKANLIĞA DERT YANIYORLAR

GEÇMİŞTE İRFAN GAZETESİ MANŞETLERİ -21
20 Mart 2012 - 22:28
23 Haziran 1965 yılında Gazete Manşetinde  ‘’80 BİN NÜFUSLU KAZAMIZ DOKTORSUZ KALDI’’ haberini virgülüne dokunmadan yayımlıyorum.

            Tek doktorlu hastanemizin operatörü raporla ve Hükümet Tabibi Rıfat Turanda yıllık izinle kazamızdan ayrılınca 80 bin nüfuslu kazamız 365 Mera köyleriyle beraber doktorsuz kalmıştır.

            Hastanedeki hasta ve yaralılar başka şehir hastanelerine dağıtmaktadır.

            Yeni hastalar hastalığın acı ve ıstırabıyla baş başa bırakılmıştır. Durumdan müteessir olan halk guruplar halinde bakanlıklara teller çekerek acil yardımlar dilemektedirler. Hastanedeki hastaların sahipleri şaşkınlık ve üzüntü içinde ne yapacaklarını bilmemektedirler.

            Gazete kente sık sık yaşanan sağlık sorunlarını dile getirerek yetkilileri vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için yetkilileri göreve davet etmişlerdir.

            Aradan 47 yıl geçmesine rağmen kentin sağlık alanında yıllara göre dağılımı yapıldığında dünden bugüne kente hiç bir sağlık yatırımı yapılamamış olması gözle görülür derecededir.

            2010 yılında başbakanlık tarafından ilçemizde yapılan 200 yataklı hastanemiz kısa bir zamanda hizmete gireceği belirtilirken, inşallah bir daha kente sağlık sorunlarının aksaklıkları gündeme gelmez, ilçemizde yapılan hizmetlerin hiç birinde ileri dönük çalışmaların olmadığı kanaatindeyim.

            Şu anda hizmette olan 100 yataklı hastanemiz hiçbir acil vakalara müdahale edemezken, hizmete girecek olan 200 yataklı hastanemizin 10 yıl sonrası yine bu tür aksaklıklara sebebiyet verecektir, teknolojinin verdiği hızla gelişen kentimiz nüfus ve yüz ölçümü olarak 5 kat hizmeti hak etmektedir, durum böyleyken, şuanda yapılan hizmetlerinde bir 5, bir 10 yıl sonrası düşünüldüğünde devletin yaptığı yatırımlar boş boşuna heba ediliyor.

            İnşallah 200 yataklı hastanemizden sonra 500 yataklı hastanemiz de ilçenin kangren olmuş sorunları gibi he durun 20 yıl sonra kavuşmak dileğiyle…






Bu haber 3079 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi