GAZİLER GÜNÜ SİVEREK'TE KUTLANDI

Gaziler Günü Cumhuriyet Meydanında yapılan tören ile kutlanırken, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, gaziler günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

GAZİLER GÜNÜ SİVEREK'TE KUTLANDI
19 Eylül 2012 - 14:43

 


Gaziler günü Siverek'te Cumhuriyet meydanında yapılan bir dizi etkinlikle kutlandı.Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Ardından günün anlam ve önemini anlatan konuşma yapıldı.


HAMZA ERKAL'IN GAZİLER GÜNÜ MESAJI


Yüce Türk Milleti’nin Atatürk’e şükran ve minnetinin ifadesi olarak 1921yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik unvanının verildiği 19Eylül tarihi “Gaziler Günü” olarak kabul edilmiştir. Bu tarih, aynı zamanda gazi ve şehitlerimize duyduğumuz minnet ve saygının da açık bir göstergesidir.


 


Vatanını ve insanlık onurunu canından aziz bilerek şehitlik ve gazilik mertebelerine yükselmiş Türk askeri, polisi, öğretmenleri ve bu uğurda can veren vatandaşlar milletimizin haklı gurur kaynağıdır. Milletimiz, devletin ve milletin bekasının temininin üstün fedakârlık nişanesi olan bu vatan evlatlarını, gazilerimizi unutmamıştır ve bundan sonra da unutmayacaktır. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti, onların paha biçilmez fedakârlıkları sayesinde daha güçlü bir şekilde yoluna devam etmektedir.


 


Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, O'nun silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahramanlıklarıyla her zaman gurur kaynağımız olan gazilerimizi bir kez daha minnet ve saygıyla selamlıyor;ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü canlarını feda ederek koruyan şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.


www.siverekgenclik.com

Bu haber 2628 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem