FIRINLAR BİNA ALTLARINDAN TAŞINACAK

Lütfü YalgıTürkiye Fırıncılar Federasyonu apartman altındaki fırınların hayati tehlike oluşturduğunu belirterek apartman altındaki fırınların taşınacağını söyledi. Peki Siverek'teki fırınlar ne olacak ?

FIRINLAR BİNA ALTLARINDAN TAŞINACAK
24 Nisan 2012 - 09:09

Siverek’e fırıncılık Palululardan geldiği söylenir. Uzun yıllar önce ilçemize Paluluların büyük kısmının mesleği fırıncılıktı. Siverek’e fırıncılık mesleği aslında çok eskilere dayanmıyor. Son yıllarda fırıncılık mesleği giderek yaygınlaştı. Türkiye Fırıncılar federasyonu bina altlarında bulunan fırınları bulundukları yerden çıkarma kararı aldı. Siverek ilçemizde fırınların tamamı binaların altında bulunuyor.


Siverekli fırıncıları yakından ilgilendiren bu haberi gelin birlikte inceleyelim


Türkiye Fırıncılar Federasyonu, örnek bir çalışmaya imza attı. Bakın ne ortaya çıktı?


Federasyon Başkanı Halil İbrahim Balcı, apartman altındaki fırınların hayati tehlike oluşturduğunu belirterek, söz konusu işletmelerin müstakil alanlara taşınacağını söyledi.


Türkiye'de 24 bin fırın bulunuyor. Bina altında bulunan fırınların yapılacak mevzuat değişikliği ile yılsonuna kadar müstakil alanlara taşınması gündemde. Türkiye Fırıncılar Federasyonu, binaların altında yer alan fırınların taşınmasıyla ilgili çalışma yürütüyor. Federasyon'un Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, bina altındaki fırınların tehdit oluşturduğunu, müstakil alana taşınmaları konusunda mevzuat değişikliği için İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ile ortak hareket edeceklerini açıkladı. Balcı'nın verdiği bilgilere göre Türkiye'de 24 bin dolayında fırın bulunuyor. Bunun yaklaşık 15–16 bini binaların altlarında yer alıyor. Yani Türkiye genelinde her 10 fırından 7'sinin üzerinde konut ya da işyeri bulunuyor. Konuyla ilgili genel müdürlük yetkilileriyle ön görüşmeler yapıldı. Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı, federasyon olarak ana gündemlerinde bu konunun yer aldığını, yılsonuna kadar düzenlemenin tamamlanmasını amaçladıklarını söyledi.


 2010 yılında yapılan düzenlemeyle Büyükşehir belediyesi ile nüfusu 100 bini geçen belediye sınırlarında açılacak ekmek fırınlarının müstakil binalarda hizmet vermesinin karara bağlandığını hatırlatan Balcı, yönetmelikte değişiklik yapılması gerektiğini belirtti. 100 bin nüfus sınırının kaldırılıp, tüm yerleşim birimlerinin kapsanması gerektiğini vurgulayan Balcı, geçmişte ruhsat alarak bina altında hizmet veren fırınlara yönelik de düzenleme gerektiğini ifade etti. Balcı, altında fırın bulunan binaların daha çabuk çöktüğüne de dikkat çekti.     


Yönetmelik çalışması kapsamında başka hangi konuların yer alabileceğinin sorulması üzerine ülkede ihtiyacın üzerinde fırın bulunduğunu belirten Balcı, nüfusa oran esas alınarak fırın sayısına sınır getirilebileceğini söyledi.


 


Bu haber 2482 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu