FIRAT SUYU KAN AKIYOR BAKSANA


Mehmet SEZGİN/SİVEREK

Değerli basın mensupları, sendikaların, demokratik kitle örgütlerinin, siyasi partilerin değerli temsilcileri ve hak ve özgürlükleri için burada bulunan tüm insanlar demokrasi buluşmamıza

FIRAT SUYU KAN AKIYOR BAKSANA
30 Mayıs 2009 - 21:54
hepiniz hoş geldiniz.



Bizler Türkiye'nin aydınları, sanatçıları, işçileri, memurları, kadınları, erkekleri, insan hakları savunucuları, sendikacılar, siyasetçiler… Kısacası ezilen, sömürülen, baskı gören, dili, inancı, kültürü yasaklanan tüm toplum kesimleri olarak Türkiye'nin demokratikleşmesi talebiyle, daha özgür ve eşit yurttaşlar olmak, güvenli bir ülkede yaşamak için tüm Türkiye'de sokaklardayız. Bugün Türkiye'de demokrasiye ihtiyacı olanlar olarak alanlarda sesimiz daha gür çıkacak ve taleplerimizi haykıracağız.



Evet, bizler Fırat suyu kan akıyor baksana diyoruz. Değerli yazar ve düşün adamı Yaşar Kemal'in “Fırat Suyu Kan Akıyor Baksana” romanından esinlenerek böyle isimlendirdik. Yaşar Kemal'de o romanında I. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı ve sonrasında Anadolu'da Türklerin, Kürtlerin, Rumların, Ermenilerin kısacası tüm Anadolu halkının yaşadığı acıları anlatmaktadır. Biz de Türkiye'de son yıllarda yaşadığımız acıları, katliamları ve halka karşı işlenen suçları ortaya çıkarmak, özellikle de Fırat'ın doğusunda yaşananları dünyanın, Türkiye'nin görmesi için buradayız. Sadece olanların görülmesi değil sorumluların ortaya çıkarılması ve yargılanması talebiyle buradayız.



Türkiye'de 1950'li yıllardan itibaren kurulduğu bilenen Gladyo-Kontrgerillanın dağıtılması talebiyle buradayız.



Maraş, Sivas, Çorum, Gazi, 1 Mayıs… Katliamlarının sorumlularının ortaya çıkarılması için buradayız.



Dili, kültürü inkâr edilen, “sözde vatandaş” görülen; köyleri boşaltılıp kendi ülkesinde sürgün edilen Kürtlerin insanca ve eşit yurttaş olarak yaşaması için buradayız.



12 Eylül'de gözaltına alınarak binlercesi işkenceden geçirilen, öldürülen, gözaltında kaybedilenlerin hesabını sormak için buradayız.



Binlerce faili meçhul cinayetlerin, aydınların katledilmesinin, on yedi yaşında idam edilen Erdal Eren'in, 12 yaşındaki bedenine yüzlerce kurşun sıkılan Uğur Kaymaz'ın katillerinin yargılanması için buradayız. Kısacası bizler Türkiye'nin yakın geçmişinde halka karşı suç işleyenlerle hesaplaşmak ve demokratik bir Türkiye yaratmak için buradayız.



Değerli dostlar,
Bu haber 2301 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu