EVİM DER'DEN ÇAĞRI

EVİM – DER Başkanı Mehmet Hanifi Güneş, ilçede yapı işleriyle uğraşan tüm firma yetkililerine çağırıda bulunarak, ilçede örgütlü olarak çalışılmasını talep etti.

EVİM DER'DEN ÇAĞRI
23 Haziran 2012 - 16:42



EVİM -DER ÇAĞRISI

Siz değerli Hemşerilerim, Siverek’e gönül veren değerli arkadaşlar.


2012 Mayıs ayı içerisinde İnşaatçı arkadaşlarımızla bir araya gelip, Siverek sorunları ve inşaat sorunlarını masaya yatırmış, akabinde bir kararda hem fikir olmuştuk. Siverek’te yatırım yapan arkadaşlarımız genel itibariyle aynı problemlerden muzdarip, fakat bireysel mücadele ettikleri için herkes yorulmuş kanısına vardık. Bireyselliğin çözüm bulamayacağı 21.yy’da bir Sivil Toplum Kuruluşu olmasının gereksinimi öne çıkmıştır. Bizde arkadaşlarımızla Siverek faydasına bir dernek kurmaya karar verdik. Lakin tarihin tozlu raflarında Siverek ismi gereğinden fazla yıpratıldığı için ve dışarıdan yani Siverekli olmayan yatırımcıları teşvik etmek amaçlı olsun diye Evrensel bir isim düşündük. Bu istişareler sonuç verdi ve derneğimize bir isim bulduk. “EVRENSEL İNŞAATÇILAR, YAPI MÜTEAHHİTLERİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ (EVİM-DER) olan bir dernek kurduk. 23.05.2012 tarihli B.05.0.DDB.4.63.00.00-470-5306 sayılı yazıyla aynı ismi tescilledik ve onayını aldık. Şimdi Siverek’e yatırım yapmak isteyen arkadaşlarımızın bir çatısı vardır, temelini biz attık, siz inşa edeceksiniz.


İlçemizin İl potansiyelinde faaliyetleri ve nüfusu tartışılmayacak bir konudur. Türkiye istatistiklerine göre en fazla göç alan ilçeler arasındadır. Başka yerler göç verirken Siverek artık göç alacak seviyeye gelmiştir. Bu trendi desteklemeli ve Vilayet olma yolunda yürüyen Şehrimizin Daha çok sermaye ve beyin göçüne ihtiyaç olduğunun kanısındayız. Siz değerli İş Adamları ve Müteahhit arkadaşlarımıza çok iş düşüyor. Buyurun gelin Siverek bütün ihtişamıyla yatırım yapmak isteyen arkadaşları bekliyor, hatta özlem duyuyor. Merkez nüfusu 150 bin civarında olan bu şehrimizin organize sanayisi bile yok, hatta bir araba servisimiz bile yok. Burada suçlu aramanın lüzumu yoktur. Şartlar oluşmuştur herkes elini taşın altına koysun ve bırakın bu şehir il olsun.

Yıllar önce 2001’de Siverek Sempozyumu olmuştu ve duygularımı bir şiirle ifade etmiştim. Yine burada ifade edeceğim.


Yıl 1920-26’larda bir il vardı


Tarih 80-90’larda bir ilçe,


Tarih 2000–2001 kala kala geriye


Kocaman bir köy kaldı… Demiştik. Şimdi fikrim değişti mi? Hayır değişmedi. Hala ısrarla söylüyorum, yatırımcı, girişimci beyinlere ihtiyaç vardır. Siverek kaderiyle baş başa kalmayacak diyorsanız. Özellikle müteahhit ve İş Adamlarımızı Siverek’te kalmasına yardımcı olacaksınız. Şu an Urfa’da Anadolu’nun birçok İlinde yatırım yapan Siverekli İş Adamlarımız var Onlara da buradan bur çağrıda bulunuyorum. Daha Modern, daha yeni, daha güzel ve daha sosyal bir kent olalım. Yarınlarımıza iftihar edecekleri eserler bırakalım’’dedi.


Bu haber 3321 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...