EVİM-DER'DEN BASIN AÇIKLAMASI

EVİM – DER Başkanı Mehmet Hanifi Güneş, Siverek'teki yapılaşma sorunu hakkında bir basın açıklaması yayınladı.

EVİM-DER'DEN BASIN AÇIKLAMASI
01 Mart 2013 - 14:13

BASIN AÇIKLAMASI TAM METNİ


 


Kısa bir süre önce kurulan ve amaçları doğrultusunda hızlı bir eğilim yakalayan derneğimiz, Siverek için atılacak faydalı adımların destekçisi ve bekçisi olacağının kanaatindeyiz.

Derneğimizin kuruluş amaçlarından birinci ve en öncelikli faaliyet alanı inşaatçılık ve şehirciliktir. Bu alanda daha modern, daha estetik, daha yenilikçi ve daha güvenilir yapıların oluşmasında bilimsel ve görsel anlamda lojistik sağlamaktır. İkinci ve önemli faaliyet alanlarımızdan biride sanayileşmeye yöneliktir. Siverek hala sanayileşme sürecine girememiş olması, (hem de 217 bin nüfusuyla) kocaman bir köy olarak devam ede gelmesidir. Dünya politikasında Türkiye’nin yükselişi ve bu yükselişte bütün şehirlerin faydalanması göğsümüzü kabartıyor. Bunu Siverek için de demek isterdim, lakin diyemiyorum. Kırktan fazla İlde kentsel dönüşüm noktasında devrim niteliğinde yenilikler yapılırken, Siverek’te 1000 m2 lik bir bitişik nizamda 4000, 5000 m2 inşaat alanı verile biliniyor.

Daha açık bir dille demek istiyoruz ki; Şehrin merkezinde geri dönüşü olmayan beton kütleleri yapıp, hem şehir trafiği noktasında, hem de görsellik noktasında büyük yanlışlar yapılmasına sebebiyet veriyoruz. Bir haneyi yıkıp yerine onlarca hane ve iş yeri teskin ediyoruz. Alt yapı buna müsait midir? Değil midir? Diye soran soruşturan yok. Otopark sorunu, çocuk oyun alanları sorunu, eğitim sorunu, sağlık sorunu, enerji ulaştırma sorunu( su, elektrik, doğal gaz, v.b), ulaşım sorunu, yeşil alan sorunu, v.s. işte bu kadar sorunlara sebebiyet veren yapılaşmanın karşısında olduğumuz gibi, güzel ve olumlu projelerin de destekçisi olacağımızın teminatıyız. Hatanın neresinden dönersek kardır kaidesini bir düstur addedip bundan sonra daha güzel, daha yaşanılır bir Siverek hayaliyle mücadele edeceğimizin hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Bir müteahhitlik derneğinden bu tür sorunları duymak ilginç gelebilir sizlere…

Lakin her şey para değil, bizlere yarınlar lazım, çocuklarımıza yarınlarını yaşayabilecekleri bir dünya sunmamız lazım. O çocuğun mide nafakası için çabaladığımız kadar, onların ruhsal nafakaları için de çalışmamız gerekiyor. Nasıl ki açlık hissi bir şeyler yemekle geçiştiriliyorsa, ruhun derinliklerindeki o açlık hisside onları doğal yaşamlarına kavuşturmakla geçilebilir. Yeşili bol, sosyal ve kültürel alanları bol, parkı bol, eğitimi daha modern, yaşam standardı daha kaliteli, dini bütün, vatanına, milletine ve örf-adetlerine bağlı bir Siverek için çalışmalarımız devam edecektir. Değişim kaçınılmazdır, diretmenin anlamı yok tarihin sayfalarında kahramanlarda yazılır, aldatanlarda. Yarın yüce hak divanda hesaplar sorulduğunda, yüzü yere bakanlardan olmamamız için çaba ve gayretlerimizin devam etmesini temenni edeceğiz. Biz Siverek sevdasına ve sevdalısına gönlümüzü ve soframızı açık tutacağız.

Şunu özetlemek istiyoruz, ya severek Siverek, ya da seve seve Siverek. Gönül ehlinin kavgayla, gürültüyle işi olmaz. Biz Siverek’e gönül koyduk, can koyduk, canan koyduk öyle çekip gitmek yok… Hizmete devam.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2917 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü