EVİM-DER AYLIK TOPLANTISINI YAPTI

Siverek Evim-Der aylık toplantısını yaptı. Toplantıya katılan Siverek Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı adayları, kendilerine yönelik soruları yanıtladı.

EVİM-DER AYLIK TOPLANTISINI YAPTI
03 Mayıs 2013 - 06:48

(Evrensel İnşaatçılar, Yapı Müteahhitleri ve İş Adamları Derneği) 2013 Mayıs ayı toplantısını üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdi. Toplantıya önümüzdeki günlerde yapılacak Ticaret Odası seçimlerine katılacak adaylar Serdar Bucak ve Rıdvan Karavar’da katıldı.

Toplantı Evim-Der Başkanı Mehmet Hanifi Güneş açılış konuşması ile başladı. Türkiye’de barış meltemleri estiği bir süreçte muhalefetin doğru gidişatın karşısındaki tavırlarını eleştiren Güneş, “Muhalefetin felaket telalığı yapması doğru giden şeylerin sindirilememesi bir sivil toplum kuruluşu olarak bizleri endişelendirmiştir. Bu barış rüzgârları piyasaları olumlu bir şekilde etkilemiştir. İlçemiz Siverek’te bile bu süreçle gelen piyasa canlılığı bizleri mutlu etmiştir. Demokratik ortamda halkların kardeşliği yeniden filizlenmektedir”

Siverek’in yıllardır il olma mücadelesi verdiğine değinen Güneş, “İlçemizde yıllardan beri il olma mücadelesini veren Sivil Toplum Kuruluşlarını yürekten desteklemekte, yatırımların Sanayi alanında Siverek’imize de kaydırılmasını gönülden arzulamaktayız. Memleketimizde Sanayi devriminin gerçekleşmesi ve bu sahada çalışmaların hızlandırılması gerekmektedir. Yıllardan beri Organize Sanayi bölgesinin olmayışı yatırımcı iş adamlarının önünü kesmiştir. Beklenen organize sanayi bölgesinin onayı bile piyasalarımıza bir canlılık getirmiştir. Bu bir devrimdir. Değişimin gerçekleşmesinin eğitim ve sermayeden geçtiğini unutmamak gerekir.Toplumumuzun bilinçlenmesi ve hemşerilerimizin daha rahat ve huzurlu ortamlara kavuşmasının % 50’si eğitimden % 50’si de sermayeden geçmektedir”

Daha güzel bir Siverek için müteahhitlere çok iş düştüğünü belirten Güneş, “Yarınlarımıza daha güzel bir Siverek bırakmak istiyorsak bu sürece katılmamız, kalkınmamız gerekmektedir. Köy, kasaba mantığını bırakıp, birer şehirli mantığıyla bu işe soyunmamız gerekir. Bütün Siyasi oluşumlara eşit mesafede yaklaşılmalı ve bu süreçte Memleketimizin menfaati için köklü ve dinamik adımlar atılmalıdır. Bunu da ancak siz Sermaye sahiplerinin katkısı tetikleyecektir. Bizler hizmet meşalesini yaktık, ateşin devamı siz arkadaşlarıma kalmıştır.” Güneş’in konuşmasının ardından dernek üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Cumali Bayram’a sorunlarını ileterek bu sorunlara çözüm bulmasını istedi.

Toplantıda dernek üyeleri, Siverek Sanayi ve Ticaret Odası seçimlerinin yaklaştığını belirterek, her iki adayın dinlenmesi gerektiği kararı alındı. Daha sonra her iki aday toplantıya davet edilerek mevcut sorunlar ve olması gerekenler üzerine konuşmalar yapıldı. Her iki adayda temennileri ve ortak fikirleri; "Kim Kazanırsa kazansın, yeter ki memleket kazansın, yeter ki Siverek Kazansın” oldu.

Sunumlarının sona ermesiyle toplantı Dernek Genel Sekreteri Sayın Şeyhmus Kızılelma’nın, kapanış konuşmasıyla sona erdi.

www.siverekgenclik.com








Bu haber 5331 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi