ESKİ SİYAR-DER BAŞKANI CEVDET ÖKENEK FİLİSTİN TOPRAKLARINDA

Lütfü Yalgı'nın Özel Haberi Önceki Gün Mersin’den Gemilerle hareket ederek dün Lübnan’a ulaşan Kudüs konvoyunda 17’si Türk Vatandaşı olmak üzere onlarca ülkeden

ESKİ SİYAR-DER BAŞKANI CEVDET ÖKENEK FİLİSTİN TOPRAKLARINDA
31 Mart 2012 - 15:19
129 katılımcıyla Filistin’de düzenlenecek olan 'Toprak günü' yürüyüşüne Mavi Marmara Katliamında yaralı olarak kurtulan Eski Siverek Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SİYADER) Başkanı Cevdet Ökenek’te katıldı.

3 yıl önce Mavi Marmara katliamının ardından İsrail’in Filistinlilere uyguladığı ablukayı kırmak için en büyük uluslararası organizasyonlardan biri olan 'Toprak Günü' yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşü engellemek isteyen İsrail sınırlara keskin nişancılar yerleştirdi. Kudüs Konvoyundaki Siverekli ve aynı zamanda Mavi Marmara gazisi Cevdet Ökenek, yaptığı açıklamada şunları kaydetti ’’Çatışmaya değil, Filistin halkının Özgürlük talebine destek vermek için yola çıktık. Malezya’dan Endonezya’dan, İran’dan, Pakistan’dan ve birçok ülkeden Filistin Dostlarıyla Kudüs’te düzenlenen Toprak Gününe katıldım. İsrail’in yaptığı tüm engellemelerden haberimiz var. Ancak Allah’ın Takdirinden başkası olamaz" dedi.

Ökenek; İsrail Avrupa Ülkelerini Hesaba çekiyor

İsrail Geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonunda İsrail Aleyhine Oy kullanan Avrupa Ülkelerinden Hesap soruyor. 47 üyeli komisyonda Pakistan’ın teklifi ile işgal altındaki Filistin topraklarında Yahudi yerleşim yerleri Filistinlilerin haklarını nasıl ihlal ettiği ile ilgili uluslararası bir soruşturma yapması kararı alınmıştır. Aralarında Avrupa ülkelerinin de bulunduğu 36 ülkenin desteği ile alınan kararın ardından İsrail öneriye 'Evet' diyen Avrupa Ülkelerini İsrail’deki Elçilerini Dışişleri Bakanlığına çağırarak sığaya çekti. Öneriye AB Ülkelerinden Avusturya ve Belçika 'Evet’ demişti. Ayrıca AB üyesi olmayan İsviçre ve Norveç’te evet diyen Avrupa Ülkelerindendir. İtalya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya, Romanya ise çekimser kalmıştır" dedi.

 Siverekliler olarak mazlum Filistin halkının haklı davasını savunmak bu uğurda ölümü göze alarak Siyonistlere karşı sesimizi yükselten Cevdet Ökenek Arkadaşımıza Teşekkür ediyoruz.























Bu haber 3042 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi