ESKİ GAZİPAŞA İLKOKULU ANAOKULU YAPILDI

Lütfü Yalgı/ www.siverekgenclik.comOsmanlı mimari özelliği taşıyan eski Gazipaşa İlkokulu anaokulu olarak hizmet verecek.

ESKİ GAZİPAŞA İLKOKULU ANAOKULU YAPILDI
16 Eylül 2011 - 10:27
Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan, Osmanlı mimari özelliği olan 1903 yıllarında ibrahim paşa tarfından yapılan o yıllarda ilköğretim okulu olarak kullanılan Gazipaşa günümüzde devlet konuk evi olarak kullanılan bina ilçede başlatılan eğitim seferberliği kapsamında anaokulu olarak hizmet verecek. 

İlçe Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu’nun İlçede genelinde başlattığı ‘’Siverek Eğitimde Buluşuyor’’ kampanyası kapsamında konuk evi olarak kullanılan bina 2011–2012 öğretim yılında anaokulu olarak kullanılması amacıyla binada yapılan tadilat çalışmaları üç gün sonra sona erip okulun faaliyete geçeceği belirtildi.
İlçenin Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan, tarihi bina Cumhuriyetin ilk yıllarında Lise, ardından İmam Hatip ve Kız Lisesi olarak hizmet veren bina, 2002 yılında İlçe Kaymakamlığınca restorasyonu yapılarak Kaymakamlık Konuk Evi olarak kullanılmaya başlanmıştı. Konuk evi olarak kullanılan binanın İlçe Kaymakamı Hersanlıoğlu tarafından başlatılan ‘’Siverek eğitimde Buluşuyor’’ kampanyası kapsamında bina 2011–2012 eğitim öğretim yılı başında anaokulu olarak hizmet vereceğini çalışmaların sona yaklaştığını belirten ilçe kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu,okul öncesi eğitime önem veriyoruz, konuk evi olarak kullanılan binamızı eğitime tahsis ettik ilçeye gelen konukları kaymakamlık lojmanında bulunan misafirhanemizde ağırlayacağız eğitim sorunu bizim için öncelikli sorundur’’

Kaynak: www.siverekgenclik.com


Bu haber 3665 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...