ESKİ DEVLET BAKANI YILMAZ KARAKOYUNLU SİVEREK'TE

Mehmet SEZGİN/SİVEREKEski Devlet Bakanlarından Yılmaz Karakoyunlu, babasının memleketi Siverek İlçesine

ESKİ DEVLET BAKANI YILMAZ KARAKOYUNLU SİVEREK'TE
24 Mayıs 2010 - 07:21
geldi.
  
Diyarbakır’da düzenlenen bir kitap fuarı için Ankara’dan Diyarbakır'a gelen eski Devlet Bakanı Diyarbakır Siverek İlçesine geldi. 
   
Siverek İlçe Belediye Başkanlığı, eski Devlet Bakanı, Yazar Yılmaz Karakoyunlu’nun bir büstünü şehre dikmişti.
    
Yılmaz Karakoyunlu’nun dedesinin evinin bulunduğu Camikebir Mahallesi Güney Caddesi üzerine kurulan büstünü inceleyen   Karakoyunlu, büstünü kuran Belediye Başkanına teşekkür ederek ’’Büstün bulunduğu caddede, büste karşı olan tarihi ev babamların eviydi. Benim çocukluğumda Siverek’te geçti. Büst benim için sürpriz  oldu. Ben Diyarbakır Kitap Fuarındaki imza günü için gelmiştim. Diyarbakır'a gelmişken memleketim Siverek'e de geldim. Belediye  büstü bir gün önce kurmuş. Güzel bir tesadüf oldu. Büstün açılışı için Haziran ayında tekrar Siverek’e geleceğim.
    
Yılmaz Karakoyunlu daha sonra İlçe Kaymakamı Kemal Yıldız ile Belediye Başkanı Ali Murat Bucak’ı ziyaret ederek bir süre görüştü. Karakoyunlu belediyede yaptığı açıklamada ölümünden sonra kendisi ve babasına ait yaklaşık 25 bin kitabın Siverek kütüphanesine bağışlanması için vasiyette  bulunduğunu’’ belirti
    
Yılmaz Karakoyunlu İlçe Kütüphanesin ziyaretinden  sonra ilçeden ayrıldı.
     
Yılmaz Karakoyunlu kimdir?

1936 yılında İstanbul'da doğdu. Çocukluğunun ve gençliğinin bir bölümü memleketi olman Siverek'te geçti. Diyarbakır Ziya Gökalp Lisesini bitirdi. Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. Amerika’da Georgia Üniversitesinde MBA dereceği aldı. Doktorasını İstanbul Üniversitesinde tamamladı.
1995 ve 1999 seçimlerinde ANAP İstanbul Milletvekili olarak parlamentoda görev aldı. ANAP Genel Başkan yardımcılığı görevini üstlendi. TRT, Basın Yayın, Özelleştirme İdarinden sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptı.

Romanları:

(1) Salkım Hanımın Taneleri (2) Güz Sancısı, (3) Üç Aliler Divanı (4) Çiçekli Mumlar Sokağı (5) Yorgun Mayıs Kısrakları (6) Ezan Vakti Beethoven / Basılıyor) (7) Beyaz Mahşer Gergefi / Yayına hazırlanıyor.

Şiirleri:

(1) O  Hayal Aynasından (2) Rubailer
Tiyatro Oyunları: (1) Zirveden Sonra (2) Önce İnsan (3) Romenos Diogenes (4) Altın Huylu Doruklar '5) Dümdüz Dünya (6) Şimşir Kafes (7) Brütsü Aranıyor (8) Kuzguncuklu Fazilet
Ayrıca mesleki kitapları vardır. TRT repertuarına alınmış 100'ün üzerinde şarkıları ve saz eserleri mevcuttur.
Bu haber 3621 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem