Erkonağı Mahallesinde Kutlu Heyecan

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Erkonağı (Taboxe) Mahallesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Erkonağı Mahallesinde Kutlu Heyecan
18 Nisan 2016 - 16:08

Peygamber Sevdalıları Platformu Siverek Koordinatörlüğü tarafından Siverek’e bağlı Erkonağı (Taboxe) Mahallesinde “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed” temasıyla kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Erkonağı Mahallesinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen etkinliğe mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

Sunuculuğunu Mustafa Sımak’ın yaptığı program, Siverek’te faaliyet yürüten İkra-Der gönüllüsü Enes Gümüştaş’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın açılış konuşmasını yapan mahalle sakinlerinden Mahmut Güzelçiçek programa katılanları selamlayarak kurtuluşun Hz. Peygambere uymakta olduğuna vurgu yaptı.

Programda daha sonra Zübeyir Badeci tarafından mevlidi şerif okundu. Program daha sonra Siverek İkra İlahi Grubu ile Siverek İkra Çocuk İlahi grubunun seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci Mehmet Turan Hz. Muhammed ve sahabelerin hayatından kesitler sundu.

Hz. Muhammed gelmeden önce insanların kapkaranlık bir devir yaşadığına dikkat çeken Turan, “Herkes birbirine düşmandı, zulüm kol geziyordu, insanların kalbi susamış toprak gibi çoraklaşmıştı. Nasıl ki Nisan Yağmurları toprağa rahmet oluyor Resulullah (SAV) gelmesiyle insanların kalbi de yumuşadı, rahmet buldu. Yıllarca birbirlerinin kanlarını dökenler, Peygamber efendimizin örnekliğiyle kardeş oldular, bir oldular ve birkaç yıl içerisinde dünyanın hâkimi oldular. Bugün Müslümanların yapması gereken peygamber efendimizin gösterdiği yolda O’nun öğretileriyle bir olmaktır, kardeş olmaktır, bir araya gelmektir. Ancak bu şekilde insanlık Kurtuluş bulabilir, rahmet bulabilir, hem dünyasını hem de ahretini kurtulabilir”

Program Abdurahim Sımak’ın yaptığı dua ile sona erdi.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 2671 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması