ERKONAĞI KÖYÜNDE MUHAMMEDİ SEVDA

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Erkonağı (Tabuxe) Köyü’nde ilk kez düzenlenen kutlu doğum programında Muhammedi sevdanın doğudan batıya doğru yayılmaya başladığı anlatıldı.

ERKONAĞI KÖYÜNDE MUHAMMEDİ SEVDA
04 Nisan 2013 - 21:02

ŞANLIURFA- Siverek Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Erkonağı (Tabuxe) Köyü’nde ilk defa kutlu doğum etkinliği düzenlendi. Siverek merkez ve çevre köylerden yoğun katılımın olduğu program, Köy İmamı Mahir Kuyanay tarafından okunan Kur’anı Kerim ile başladı.

İlahi sanatçısı Bilal tarafından seslendirilen ilahilerin ardından Siverek İkra İlahi Grubu tarafından Kürtçe Mevlidi Şerif okundu.

Programa konuşmacı olarak katılan Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Muhammedi sevdanın doğudan batıya doğru hızlı bir şekilde yayılmaya başladığını belirterek, bu yapılan etkinliklerin ümmetin dirilişine vesile olacağına dikkat çekti. Bu ülkede çok şeylerin değişeceğini belirten Göktaş, “Bu bölgeden batıya gittiğiniz zaman, oradaki insanlar size nerden geliyorsunuz ? dediği zaman, siz onlara Diyarbakır’dan, Batman’dan, Siverek’ten geliyorum cevabını verdiğinizde, size soracaklar, siz peygamber sevdalılarından mısınız ? siz onlara evet dediğiniz zaman, sizi kucaklayıp, bağırlarına basacaklar. Allah’ın izniyle bu bölgede öyle bir peygamber sevdası yükselmeye başladı ki, her yeri etkisi altına aldı. Ben sizi böyle güzellikler ile müjdeliyorum” dedi

Program, Göktaş Hocanın konuşmasının ardından, Nihat Çam tarafından yapılan kapanış ve yağmur duasıyla sona erdi.

(Haber Hüseyin Şeker- www.siverekgenclik.com)

.


























Bu haber 4731 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...