ERKONAĞI KÖYÜ MUHAMMEDİ SEVDAYI HAYKIRDI

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Siverek Erkonağı (Taboxe) Köyü’nde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

ERKONAĞI KÖYÜ MUHAMMEDİ SEVDAYI HAYKIRDI
03 Nisan 2015 - 09:21





Peygamber Sevdalıları Platformu Siverek Koordinatörlüğü tarafından Siverek’e bağlı Erkonağı (Taboxe) Köyü’nde, Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Erkonağı Köyü’nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinliğe çevre köylerden havanın soğuk ve rüzgârlı olmasına rağmen yoğun katılımın olduğu gözlendi. Bu yıl “Eşsiz önder Hz. Muhammed” temasıyla düzenlenen etkinlikte sık sık peygamber efendimize salâvat-ı şerifler okunup, tekbirler getirildi.

Program İkra-Der gönüllüsü Mehmet Sımak’ın okuduğu Kur’anı kerim tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan Erkonağı Köyü sakinlerinden Mehmet Bağcı, programa katılanları selamlayarak üçüncü defa köylerinde kutlu doğum etkinliği düzenlenmesine vesile olan peygamber sevdalıları platformuna teşekkür etti.

Program daha sonra özlem ajans sanatçılarının okuduğu ilahilerin ardından Cahit Kılıç ile Ömer Akgün tarafından okunan mevlidi şerif ile devam etti. Mevlid-i Şerif okunurken programa katılarından gözyaşlarına hâkim olmadığı görüldü.

Allah’ı Seviyorsak Peygamber’e Uymamız Gerekir

Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci Mehmet Aydın, Allah’ı sevmenin yolunun Peygamber efendimizi sevmekten geçtiğine dikkat çekerek Ali İmran suresi 31. Ayette geçen “De ki, siz gerçekten Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve suçlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok esirgeyici ve bağışlayıcıdır” ayetine vurgu yaptı. Allah’ı sevmenin göstergesinin Hz. Muhammed’e uymak olduğunu belirten Aydın, “Eğer biz Allah’ı seviyorsak ne kadar peygambere uyuyoruz ona bakmamız lazım. Eğer birileri Allah’ı seviyorum iddiasında bulunuyorsa, o zaman bakacağız ona peygamber efendimizin sünnetinden onda ne kadar var. Eğer Hz. Peygamberin sünneti onun hayatında var ise o Allah’ı seviyordur. Eğer hayatında peygamber Efendimizin hayatından bir eser yoksa o zaman onun söylediği kuru bir iddiadan başka bir şey olmasa gerek” dedi

Yolları Kesenler, Yol Gösterici Oldular

Peygamber gelmeden önce zülumatın zirvede olduğuna dikkat çeken Aydın, “Karanlık en zirve noktasındaydı. Mazlumun yaşam hakkı yoktu. Kadın hiç bir anlam ifade etmiyordu. Bir nur gerekti karanlığı dağıtmak için, bir hami lazımdı o çaresizlerin ellerinden tutmak için, bir rahmet gerekti kupkuru o çölleri yeşertmek için, işte Allah bu rahmeti Muhammed (SAV) suretinde gönderdi. Onun getirdiği nur ile insanların yollarını kesenler, insanlara yol gösterici oldular. O, her noktada eşsiz önderdir.

Peygambere Siper Olacağız

Peygamber Efendimize yapılan saldırılara karşı birer Hz. Zeyd olmamız gerektiğine dikkat çeken Aydın, “Bizler asrın zeydleri olacağız. Sana bugün gelen belki taş değil, fakat taştan daha sert sözler, taştan daha katı fikirler. İşte bizler sana gelen taşlara siper olacağız. O sözler, o kalemler bizim bedenlerimizi ezmedikçe senin ruhunu incitemeyecektir. Çocuklarımız bakacak, O Nebinin hayatına, edebi, saygıyı ve terbiyeyi ondan öğrenecekler. Gençlerimiz bakacak O’na, iffeti ve gayreti ondan öğrenecekler. Anne, babalar bakacak O’na, en büyük mirasın güzel bir terbiye olduğunu onda görecekler. O hayatın her noktasında eşsiz bir önderdir” dedi

Program, Erkonağı İlkokulu öğrencilerinin Şiir dinletisinin ardından yapılan dua ile sona erdi.

FOTO GALERİ

www.siverekgenclik.com


Bu haber 4760 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü