ERKAL'DAN KÖY MUHTARLARINA MEKTUP

Siverek Kaymakamı Hamza Erkal köy muhtarlarina yolladığı mektupta köylerde egitim seferberligi başlatılmasını istedi.

ERKAL'DAN KÖY MUHTARLARINA MEKTUP
24 Ekim 2013 - 16:12

Sayın …………......................………..Köyü Muhtarı


Günümüz dünya koşullarına ayak uydurabilmek ve gelişmiş toplumların seviyesine ulaşabilmek ancak eğitimle, öğrenmeyle mümkündür.
Ülkemiz Eğitim Öğretim sıralamasında son sıralarda yer alan ilçemizde ciddi eksiklikler söz konusu olup, bu alanda gerekli atılımların yapılması zorunlu hale gelmiştir. Bir yandan örgün eğitim çalışmaları devam ederken diğer yandan da Yaygın Eğitim çalışmaları kapsamında (Halk Eğitimi Merkezi), merkez ve köylerde yaşayan 7’den 70’e her yaş grubuna farklı alanlarda kurslar ve faaliyetler açılmaya çalışılmaktadır.Halk Eğitimi Merkezleri özellikle köylerde yürüttükleri faaliyetlerde bir takım sıkıntılar yaşamaktadırlar. Bu sıkıntıların başında köylerde kurs açılacak yer ve kurslara katılacak kursiyerler bulamama gelmektedir. Oysa ki, açılacak kursların bireylerin eğitim seviyesini yükselteceği gibi kilimcilik, halıcılık, hayvancılık  ve tarımın farklı alanlarındaki  kurslarla köyde yaşayan insanların ekonomilerine de katkı sağlayacağı bir gerçektir. Bu faaliyetlerin köylerde yaygınlaştırılması başta kadınlar ve kızlar olmak üzere tüm bireylerin bu faaliyetler hakkında bilinçlendirilmesi, kursların açılması için gerekli desteğin verilmesi, Halk Eğitimi Merkezince açılacak kurslara katılımlarının sağlanması açısından muhtarlarımıza ciddi sorumluluklar düşmektedir.

Halkın teveccühünü kazanmış ve seçilmiş olan siz muhtarlarımızın, yukarıda kısaca bahsettiğim nedenlerden dolayı köylerde faaliyetlerin yoğunlaştırılması yönünden 2013/2014 Eğitim Öğretim yılını bir başlangıç olarak kabul edip, başta okuma yazma kursları olmak üzere, ihtiyaç duyulan her türlü kursun açılabilmesi için ihtiyaç tespiti yapmanız gerekmektedir. Bunun yanında kurs verilecek fiziki ortamları oluşturmak ve kursların açılması için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile irtibata geçmek, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve köyünüzdeki okul idarecileri ile konu hakkında bilgi alışverişinde bulunmak sizlerin en önemli vazifeniz ve sizi seçen halkınıza en büyük hediyeniz olacaktır. Bu doğrultuda üstün gayret sarf edip Halk Eğitim Müdürlüğünün kurs açabilmesi amacıyla yerler temin etmeniz ve ilgililere bildirmeniz hususunu;Rica ederim.


Hamza Erkal-Siverek Kaymakamı

Bu haber 2422 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi'nde İncelemelerde Bulundu
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi’nde İncelemelerde...