ERDOĞAN'IN CEYLANPINAR TEMASLARI

Şanlıurfa`nın Ceylanpınar ilçesinde halka hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz de ayrımcılık olamaz. Biz Kürt`üyle, Arap`ıyla, Türk`üyle biriz, beraberiz." dedi.

ERDOĞAN'IN CEYLANPINAR TEMASLARI
31 Aralık 2012 - 07:24

ŞANLIURFA- Viranşehir`deki bir dizi açılıştan sonra özel helilkoterle Ceylanpınar`a gelen Başbakan Erdoğan, partisinin tertip ettiği mitingde halka seslendi.


 


Saat 12.20`de Ceylanpınar`a gelen Erdoğan`ı TİGEM Tesislerinde Vali Celalettin Güvenç, Ak Parti Şanlıurfa milletvekilleri diğer yetkililer karşıladı.


 


AK Parti ilçe binası önünde hazır bekletilen otobüsün üzerinde halka hitap eden Erdoğan`ın yanında eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer , Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ . Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de hazır bulundu.
Yaptığı konuşmada birlik beraberlik mesajı veren Erdoğan, "Biz de ayrımcılık olamaz. Biz Kürt`üyle, Arap`ıyla, Türk`üyle biriz, beraberiz. Onun için aramıza nifak tohumları ekenlere, nifak tohumları atanlara asla prim vermeyiniz" ifadelerini kullandı.


 


Suriye`den gelenlere 500 milyon liralık destek sağladıklarını ifade eden Erdoğan, Dünyadan bekledikleri ilgi ve alakayı görebilmiş olmadıklarını söyledi. Suriyeliler için diğer ülkelerden yaklaşık 30 milyon dolar destek geldiğini ifade eden Erdoğan, "Onların verdiği destek, yaklaşık maalesef 30 milyon dolar. Fakat bütün bunlara rağmen bizler ne olursa olsun Suriyeli kardeşlerimizin bu ikinci evlerinde Suriye`de inşallah sulhu sükun sağlandığı ana kadar biz onlara burada kardeşlik görevimizi yapmaya devam edeceğiz" dedi.


 


Ceylanpınar`da ciddi çevre kirliliği olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bu çevre kirliliğinin, merkezi yönetimle, yerel yönetimin aynı kafada olduğu zaman çözebilirsiniz aksi takdirde bu çözülmez. İşte şimdi Şanlıurfa şanlıydı, şimdi bir de büyükşehir oluyor." Şeklinde konuştu.


 


Konuşmasında imam hatip liselerinin önün açılması, kat sayı sorunun kaldırılması ve okullarda Kur`anı Kerim ve Siyer derslerinin okutulması gibi konulara değinen Erdoğan`ın başörtüsü yasağına değinmemesi dikkatlerden kaçmadı.


 

Bu haber 3216 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek