ERDOĞAN SURİYELİ MÜLTECİLERE HİTAP ETTİ

aşbakan Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa`nın Akçakale ilçesinde Suriye Ulusal Koalisyon Lideri Muaz el Hatib`le birlikte Suriyeli mültecilere ve Akçakalelilere hitap etti.

ERDOĞAN SURİYELİ MÜLTECİLERE HİTAP ETTİ
31 Aralık 2012 - 07:26


Suriye Ulusal Koalisyon Lideri Muaz el Hatib`le birlikte halkı selamlayan Erdoğan konuşmasının çoğunu Suriye`deki olaylara ayırdı.

Suriye rejiminin 50 bine yakın Suriyeliyi şehit ettiğini ifade eden Erdoğan, "Aynı olayı Hama`da, Humus`ta babası yapmıştır. Bu ise babasını geçti. Unutmayın, şunu çok açık net görüyoruz, aslında Allah`ın yardımı yakındır ve unutmayın `sabreden zafere ulaşır` Siz, çok çile çektiniz. Az önce Akçakale merkezde söyledim, her kutlu doğum sancılıdır. Şu anda Suriye bir kutlu doğuma hazırlanıyor. Bu ise tüm Suriye halkının iradesinin iktidar olmasıdır. Biz Türkler olarak Arap`ıyla Kürt`üyle Hristiyanıyla, tüm Dürzisiyle, tüm Suriye halkını, hangi inançtan olursa olsun hepsini bugüne kadar sevdik, seviyoruz. Ayırmadık çünkü bizim aramızda 910 kilometre sınır var. Biz, hem kardeşiz hem komşuyuz. İnşallah sonuna kadar yanınızdayız." İfadelerini kullandı.
Türkiye`deki kamplarda yaklaşık 150 bin Suriyelinin bulunduğunu belirten Erdoğan, kendi imkanlarıyla evlerde kalan Suriyelilerle birlikte sayının 230 bine ulaştığını söyledi.

Dünyadaki yüzü aşkın ülkenin Muaz El Hatip ve ekibinin liderliğini kabul ettiğini ifade eden Erdoğan, "Bu ne demek `Ey Esed biz seni artık tanımıyoruz, hadi defol` demektir. Çünkü halkının kabul etmediği liderler o makamlarda kalamaz. Halk kimi istiyorsa onlar iktidar olacak istenmeyenler de gidecek." İfadelerini kullandı.

Erdoğan`ın dinleyen Suriyeli mülteciler sık Erdoğan lehinde Suriye lideri Beşşar Esed aleyhinde slogan attılar.

(İbrahim Yılmaz-İLKHA)

Bu haber 2795 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi