ENGELLİLER İÇİN ENGELSİZ BİR HASTANE

Son dönemde birçok kamu kurum ve kuruluşunda başlatılan engelliler için fiziki yapının düzenlenmesi seferberliğine Siverek Devlet Hastanesi'de katıldı.

ENGELLİLER İÇİN ENGELSİZ BİR HASTANE
04 Ekim 2013 - 12:27

Son dönemde birçok kamu kurum ve kuruluşunda başlatılan engelliler için fiziki yapının düzenlenmesi seferberliğine Siverek Devlet Hastanesi'de katıldı. Günlük yaşamda fiziki anlamda birçok sıkıntı yaşayan engelliler için kendilerini güvende hissedip daha iyi  hizmet alabilmelerini sağlamak için hastane olarak  bir dizi düzenlemeler yaptık diyen Kalite Yönetim Direktörü Serdar Hanpolat, hastanede yapılan değişiklikleri şöyle sıraladı.


 


Sağlık Tesisimizde engelli bireylere özel olarak tasarlamış 1 adet poliklinik yapıldı.


Her serviste bir kadın bir erkek engelli hasta odası olmak üzere 12 adet oda engelli hasta odası olarak ayrıldı.


Hastanemizin birçok yerinde hem kadın hem erkek engelli hastalar için Braille Alfabeli


( Körler Alfabesi ) engelli tuvaletleri yapıldı.


Hastanemizin tüm giriş çıkışlarına rampa eğimlerinin ve sahanlık alanlarının tümüne tutunma barlarıyla birlikte engelli hastaların rahat ulaşımını sağlayacak şekilde düzenlemer yapıldı.


Hastanemizin muhtelif yerlerinde bina giriş ve çıkışlarına en yakın yerde  toplamda 9 araçlık  engelli otoparkı düzenlemesi yapılmıştır.


Hastane Poliklinik girişinde görme engellilerin rahatça ulaşabileceği bir alana standartlara uyumlu sesli ve ışıklı hastane yerleşkesini gösteren kabartma haritası konumlandırılmıştır. Hastane yerleşkesi kabartma haritası üzerinde yalnızca önemli bilgiler ( “Şu anda buradasınız” noktası, kılavuz izlere ilişkin güzergah bilgileri, bina konum, kullanım ve girişlerine ilişkin bilgiler vb.) yer almaktadır.


Hastanemiz asansörlerinde tutunma barları ile birlikte sesli ve ışıklı braille alfabeli düzenlemeler yapıldı.


Hastane içinde görme engellilere rehberlik edecek, bağımsız ve güvenli bir şekilde hareket etmelerini sağlayacak olan hissedilebilir yürüme yolu yapılarak braille alfabeli yönlendirme ve bilgilendirme levhaları hizmete girmiştir.


Hastanemizde işaret dilini bilecek ve kullanabilecek personel görevlendirilmesi yapılmıştır.


www.siverekgenclik.com












Bu haber 5067 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü