ENGELLİLER BİR GÜN ASKERLİK YAPTI

Her yıl Mayıs ayının ikinci haftası olan engelliler haftasında Zihinsel engelliler 1 günlük askerlik yapıp teskerelerini aldı.

ENGELLİLER BİR GÜN ASKERLİK YAPTI
10 Mayıs 2013 - 12:28

Her yıl Mayıs ayının ikinci haftası olan engelliler haftasında Zihinsel engelliler 1 günlük asker olup teskerelerini aldı.15 Zihinsel ve bedensel engelli vatandaş teskerelerini almak için Siverek 107. topçu alay komutanlığında bir araya geldi. Saat 11.00 da başlayan 107 Topçu Alay Komutanlığı engellilerin yemin töreni programına ilçe kaymakamı Hamza Erkal, 107.Topçu Alay Komutanı Topçu Kurmay Albay Numan Yediyıldız, belediye başkanı yardımcısı M.Hivi Abikoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Recep Yeşil ve Sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve silâhaltına alınan askerlerin aileleri katıldı.

Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 107 Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Numan Yediyıldız yaptı. Yediyıldız yaptığı konuşmada “Mehmetçiklerimizin, huzurlarınızda Askerliğin esası olan yemin törenini, gururla icra ettiler bizlerde onu izledik ve artık, bu askerlerimiz fedakârlığın, cesaretin, samimiyetin, timsali olan birer Mehmetçik oldular. Değerli Mehmetçiklerim, bu kutsal görevi, sizlerle beraber icra etmek, bizleri son derece memnun etmiştir. Sizler hiçbir engel tanımadınız, bu milletin saygın birer ferdi olarak, her türlü göreve hazır olduğunuzu ve bu niyetle olduğunuzu, bugün herkesin huzurunda ispatladınız, andınız kutlu olsun. Konuşmanın ardından Zihinsel engellilere teskere belgeleri verildi. Teskerelerini alan Zihinsel engellilerin sevinçleri gözlerinden okundu. Teskere belgelerinin ardından zihinsel engelliler sevinçlerini aileleri ile paylaştı. Teskerelerin ardından geçiş töreni yapıldı.

Bu haber 4585 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...