EN KALİTELİ FISTIK BİRECİK'TE YETİŞİYOR

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, dünyanın en kaliteli fıstığının Birecik’te yetiştiğini söyledi.

EN KALİTELİ FISTIK BİRECİK'TE YETİŞİYOR
28 Haziran 2012 - 14:39

 


Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, kendilerini ziyaret eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı ve İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş ve beraberindeki heyete Şanlıurfa’daki tarım ve borsanın çalışmaları hakkında bilgi verdi.


Başkan kaya, İTO Başkanı Yalçıntaş ve beraberindekilere kendilerini ziyaret ettikleri için teşekkür etti.


Şanlıurfa’da çok verimli tarım arazilerinin olduğunu aktaran Kaya, “Urfa’da yetişen biberin patentini Kahramanmaraş, Fıstığın patentini ise Gaziantep aldı. Oysaki dünyanın en kaliteli fıstığı Birecik’te yetişiyor. Biz ancak sadeyağın patentini alabildik.” diye konuştu.  “GAP”  denilince insanların aklına Harran Ovası’nın geldiğini söyleyen Başkan Kaya, “Türkiye’nin gözü Harran’da. Hükümetimiz son 3 yıldır Urfa’ya ciddi yatırımlar yapıyor.” dedi.


Şanlıurfa’nın Türkiye pamuğunun yüzde 41’lik bir bölümünü karşıladığını belirten Kaya,  pamukta kalitenin belirlenebilmesi için standardizasyon ve tek balya sistemine geçilmesinin gerektiğini aktardı.


Şanlıurfa’da bulunmaktan çok memnun olduğunu belirten İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Yalçıntaş ise kendilerini ağırladıkları için Kaya’ya teşekkür etti.  Yalçıntaş, Meclis Başkanı M. Emin Aydın ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya’ya birer kitap hediye etti.


(İPEKYOL)

Bu haber 4746 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması