En az devamsızlık yapan öğrenciler çeyrek altınla ödüllendirildi

ŞANLIURFA- Siverek Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi en az devamsızlık yapan öğrencileri çeyrek altın ile ödüllendirdi.

En az devamsızlık yapan öğrenciler çeyrek altınla ödüllendirildi
22 Mayıs 2018 - 19:21

Siverek Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi en az devamsızlık yapan öğrencileri çeyrek altın ile ödüllendirdi.Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Okul Müdürü Mehmet Ali Baturalp, ‘’ Siverek Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmenleri olarak sene başı yaptığımız öğretmenler kurulu toplantısında en az devamsızlık yapan öğrencilerimize her sınıf seviyesinden bir adet çeyrek altın verilmesini kararlaştırdık. Her sene sosyal, sportif ve akademik anlamda başarı sağlayan öğrencilerimizi ödüllendiriyorduk. Fakat öğrencilerimizin okula devam oranlarını artıracak her hangi bir projemiz ve etkinliğimiz yoktu. İşte bizde bu amaçla en az devamsızlık yapan öğrencileri çeyrek altın ile ödüllendirip, motivasyonlarını artırmayı, okula devam oranlarını artırıp devamsızlık oranlarını azaltmayı hedefledik" dedi.

Konu hakkında velileri SMS ile bilgilendirdiklerini belirten Baturalp, " Öğrencilerimizi sık sık sonuçlardan haberdar ederek bilgilendirdik. Sonuç olarak bu ödül projemiz sayesinde öğrencilerimizin devamsızlıklarında yaklaşık yüzde 40 oranında azaldığını gördük. Yine proje ile devamsızlık yapan öğrencilerimizin de büyük bir çoğunluğunun devamsızlıkta çift haneli rakamlara ulaşmadığını gördük. Oysaki bir önceki eğitim öğretim yılında devamsızlık yapan öğrencilerimizin yüzde 88 çift haneli rakamlarda devamsızlık yapmıştı. Bu eğitim öğretim yılında öğrencilerimizin yüzde 48 çift haneli rakamlarda devamsızlık yapmıştır. Bu da projemizde bizi sevindiren diğer bir sonuç olmuştur" dedi.

Okul Müdürlüğü tarafından hiç devamsızlık yapmayarak Ödül almaya hak kazanan 9.Sınıflarda Hatice Ağırtaş, Kudret Ergin, 10. Sınıflarda Erdoğan Gelen, 11.Sınıflarda Seval Karlı ve 12.Sınıflarda Sedat Yiğirer çeyrek altın ile ödüllendirildi.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2480 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor