Emekli İmamdan Merkezi Ezan ve Vaaza Tepki

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Siverek Müftülüğü tarafından devam ettirilen merkezi ezan ve vaaz sistemine bir tepkide emekli imamdan geldi.

Emekli İmamdan Merkezi Ezan ve Vaaza Tepki
02 Haziran 2016 - 06:34

Merkezi ezan ve vaaz sistemi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde kaldırılmasına rağmen merkezi ezan ve vaaz uygulaması bazı merkezlerde devam ediyor. Merkezi ezan sisteminin kısmen uygulandığı yerlerden biri ise Siverek ilçesi, ilçede isteyen cami görevlisi ezan ve Cuma vaazını kendisi okurken; bazı camilerde ise merkezi ezan ve Cuma vaazı merkezi sistem ile okunmaya devam ediyor.

Merkezi ezan ve vaaz sisteminin Siverek’te bir an önce kalkması gerektiğini belirten 27 yıllık emekli imam Hüseyin Gül, 28 Şubat sürecinin en katı dönemlerinde bile merkezi ezan ve vaazı kullanmadığını belirtti.

28 Şubat dayatmalarının Siverek Müftülüğü tarafından devam ettirildiğini ileri süren Gül, “ Tüm Türkiye genelinde merkezi ezan ve vaaz sistemi kaldırıldığı halde, Siverek Müftülüğü ezan ve Cuma vaazlarını merkezi sistem ile vermeye devam ediyor. Bu uygulama ile 200’ü aşkın imam ve müezzin aslı vazifeleri olan irşad ve tebliğden alıkonuyor” dedi.

Cuma günü camileri dolduran binlerce Müslüman’ın bozuk, cızıltılı ve anlaşılmayan hoparlörlerden gelen sesleri dinlemek zorunda kaldığına dikkat çeken Gül, “ İrşad ve tebliğ vazifesini tüm imam ve müezzin arkadaşlarımız yapmak zorundadır. Ayrıca bu ulvi görevi yapmak isteyen emekli imam ve vaizlere de engel olunmaması gerekir.”

Merkezi ezan sisteminin tamamen kaldırılması için çağrıda bulunan Gül, “ İmamlarımız ve müezzinlerimizin, kendi irşad, tebliğ ve ezan okuma görevlerini bizzat kendileri yerine getirmesi için tüm Siverek halkını demokratik haklarını kullanarak Siverek Müftülüğü ve yetkili yerlere başvurmaları çağrısında bulunuyorum”

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2834 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu