ELEKTRİK KESİNTİLERİ SİVEREK HALKINI İSYAN ETTİRDİ

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde son günlerde artış gösteren elektrik kesintileri Siverek halkını çileden çıkardı. Halk, elektrik kesintilerine kesin çözüm istiyor.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ SİVEREK HALKINI İSYAN ETTİRDİ
09 Aralık 2013 - 10:31

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaşanan elektrik kesintileri toplumun tüm kesimlerini mağdur ediyor. Konu hakkında Siverek Gençlik Sitesine açıklama yapan Siverekliler elektrik sorununun bir an önce çözülmesini istiyor. Köylerde periyodik olarak yaşanan elektrik kesintilerinin ardından şehir merkezinde yaşanan elektrik kesintileri ilçedeki kaçak elektrik kullanımınıda gündeme getirdi. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda elektrik kaçaklarını engellemeyen TEDAŞ'ın, elektriki keserek Siverek halkını cezalandırdığı iddia edilirken bazı paylaşımlarda da elektrik kesintilerinin elektrik alt yapısından kaynaklandığı savunuldu.


Sivil-Der Fahri Başkanı Koçali Aymaz konu hakkında yaptığı açıklamada, "Yıllardır elektrik sorunu devam ediyor. Kimse Siverek halkının sorunları ile ilgilenmiyor.Devlet kaçak elektrik kullanan güçlü insanları yakalayamıyor, yakaladığı güçsüz insanların elektriklerini kesiyor. Devlet, kaçak elektrik kullanımı bahane ederek ilçedeki elektrik alt yapısını yenilemiyor"


Özgür-Der Siverek Temsilcisi Cemil Yeşildağ ise Siverek’te elektrik kesintilerinin halkı mağdur ettiğine dikkat çekerek, “Milletvekillerimiz elektrik kesintileri hakkında çözüm arayışına girerek bu konuda gerekli adımları atmalıdırlar. Elektrik kesintileri yüzünden elektrik ve doğalgaz ile ısınan halk mağdur oluyor, öğrenciler derslerini yapamıyorlar, ev hanımlarının psikolojileri bozulmuş durumda ve ani elektrik gidiş gelişleri ev araç gereçlerini bozuyor” dedi


Eğitimci Ali İlhan ise 2013 yılında elektrik kesintilerinin yaşanmasının asla kabul edilemeyeceğine dikkat çekerek, “Bu konuda vakit kaybeden gerekli önlemlerin alınmasını ve yaşanan mağduriyetlerin bir an önce çözülmesini istiyoruz”


Sıhhı Tesisatçı Mehmet Çınar, yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı iş yapamadıklarından dert yanarak, “ Elektrik kesintilerinden dolayı iş yapamıyoruz. Birçok inşaatta işimiz yarıda kaldı. Ayrıca elektrik kesintilerinden dolayı doğalgaz çalışmadığından dolayı evde çocuklar hasta oldu. Bir an önce elektrik kesintilerine bir çare bulunmasını istiyoruz”


Mermerci Mehmet Ay ise elektrik kesintilerinden dolayı iş yapamadıklarını belirterek, “Elektrik kesintileri esnafı bitirme noktasına getirdi. İş yapamıyoruz.”


www.siverekgenclik.com


Bu haber 3086 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi'nde İncelemelerde Bulundu
Başkan Mehmet Kuş Eyyübiye Millet Bahçesi’nde İncelemelerde...