EKREM KARAHAN'I BİNLER UĞURLADI

Haber Merkezi Geçirdiği kalp krizi sonucu Diyarbakır’da tedavi gördüğü hastanede vefat eden eğitimci Ekrem Karahan'ı son yolculuğuna sevenleri uğurladı.

EKREM KARAHAN'I BİNLER UĞURLADI
02 Haziran 2011 - 06:06

Kentimizin değerli eğitimcilerinden biri olan emekli öğretmen Ekrem Karahan önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu Diyarbakır’da tedavi gördüğü hastanede vefat etmişti. Karahan'ın cenazesi dün akşam saatlerinde Siverek Devlet hastanesi morguna getirildi.

Eğitimci Ekrem Karahan’nın Cenazesi sabah saatlerinde Siverek Devlet Hastanesi Morgundan alınarak İlçenin Gülabibey Camisine getirildi. Öğle namazının müteakip kılınan cenaze namazının sonra binlerce Siverekli tarafından asri mezarlığa getirilerek sevenleri tarafından yaklaşık 1 Km omuzlarda taşındı. Sevenleri tarafından omuzlarda mezarı başına getirilen Ekrem hoca'nın naşı toprağa verildi. Cenazede bir gurup arkadaşı Kürtçe yazılı pankart taşıdı. Mezarı başında birer konuşma yapan Doktor Adem Avcıkıran Ekrem Karahan’ın sosyal demokrat ve devrimci bir kişiliğe sahip olduğun yaşamı boyunca Kürt meselesinin barışçıl bir ortamda çözülmesi için mücadele verdiğini’’söyledi

Ekrem Hocanın vasiyeti üzerine cenaze Kürtçe  dini  merasimle  toprağa  verildi.



 
 
 
 
 
Bu haber 3962 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi