EĞİTİM-SEN'DEN KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Siverek Eğitim-Sen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle basın açıklaması düzenledi.

EĞİTİM-SEN'DEN KADINLAR GÜNÜ MESAJI
01 Mart 2014 - 13:06

Siverek Eğitim-Sen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle ilçenin Cudi Paşa Caddesi üzerinde bulunan Eğitim-Sen binasında basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını Platform adına Aynur Özbadem yaptı.

Özbadem yaptığı açıklamada; Bizler erkek egemen toplumun, devletin yok saydığı, köleleştirdiği kadınlarız. Ailemizde, işyerimizde ve kendi toprağımızda ezildik, sömürüldük. Dilimiz, kimliğimiz yok sayıldı. Kadın kimliğimiz reddedildi. Bayan, kız, hanımefendi gibi kavramlarla kadını erkek egemen sistem içine hapseden; iffetli eş, fedakâr anne, hasta bakıcı haline getirildik. Görünmeyen ev içi emeğimizi pekiştirildi, aynı zamanda değersizleştirildi. Namus kavramını kadın cinselliği ile özdeş gören sistemde, bedenimiz, irademiz erkek egemen toplumun malı sayıldı. Kendi Topraklarımızda rehin yaşadık, zorunlu göçün ve kirli savaşın bedelini en ağır biz ödedik. Tacizcilerimiz, tecavüzcülerimiz toplum ve devlet tarafından ödüllendirildi. Artık yeter bizler erkek egemen kapitalist toplumun bize dayattığı her türlü sömürü ve baskıyı reddediyoruz dedi.

Eğitim-Sen'li bayanlar, basın açıklamasının ardından ilçenin Hayriye mahallesinde bulunan tekstil atölyesinde bulunan kadınlara karanfil dağıttı.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2644 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması