EĞİTİM DIŞI BIRAKILAN ÇOCUKLAR ÇEŞİTLİ İŞLERDE ÇALIŞTIRILIYOR

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçesinde özelikle kırsal alan ve kenar semtlerde bazı çocukların kendi aileleri tarafından

EĞİTİM DIŞI BIRAKILAN ÇOCUKLAR ÇEŞİTLİ İŞLERDE ÇALIŞTIRILIYOR
24 Ocak 2010 - 12:07
bilinçli olarak okula gönderilmediği, eğitim dışı bırakılan çocukların kendi aileleri tarafından ev işleri başta olmak üzere değişi işlerde çalıştırıldığı belirtildi.
  
Zorunlu Eğitim yasasıyla birlikte, kentimizde eğitim dışı kalan çocukların sayısında büyük bir düşüş olduğu gözlenirken Şanlıurfa Valiliğinin sürdürdüğü çeşitli kampanyalar sayesinde okullaşma oranında büyük artış olsa da ilçede halen eğitim dışı kalan çocukların bulunduğu belirtildi.
    
Siverek’i Vilayet Yapma ve Kalkındırma Dernek Başkanı Koçali Aymaz,  ilçede yüzde yüz eğitim hedefine ulaşılması amacıyla Okullaşma alanında yeni kampanyaların yapılması ve çocuklarının eğitimlerine engel olan ailelerle yasal uyarı yapılması gerektiğine dikkat çekerek şöyle dedi ’’Bazı köy ve mahalle muhtarlarıyla yaptığımız toplantılarda çeşitli nedenlerle eğitimlerine ara verilen çocukların olduğunun biliyoruz. Bu konuda Sivil Toplum Kuruluşları ve muhtarlarımıza da büyük görevler düşüyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle iş birliğine gidilerek kentimizde bir tek çocuğun bile eğitim dışı bırakılmaması için mücadele etmemiz gerekiyor. Edindiğimiz bilgilere göre eğitim dışı bırakılan çocuklarımız ne acı ki aileleri tarafından çeşitli işlerde çalıştırılıyor. Eğitim dışı bırakılan kız çocukları küçük kardeşlerine bakıcılık yaparken erkek çocukları diğer günlük işlerde çalıştırılıyor. Toplumun gelişmesinde eğitimin ne kadar önemli olduğunu toplumun her kemsine kavratmalıyız’’ dedi.












Bu haber 2264 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek