EĞİTİM DE KEMİKLEŞMİŞ SORUNUMUZ

Siverek İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sefer Bayram'ın Siverek'teki eğitim sorunları ile ilgili tespitleri

EĞİTİM DE KEMİKLEŞMİŞ SORUNUMUZ
16 Ağustos 2012 - 11:08

Genelde Türkiye’de özelde Siverek’te eğitim sistemimizde var olan sıkıntılar ve bu sıkıntılara paralel olarak eğimde yaşanılan başarısızlıklar herkesin malumudur. Doğurganlığın fazla olması genç nüfusun çoğalması buna paralel olarak derslik sıkıntısı, öğretmen yokluğu veya sirkülasyonu, eğitimde yaşanılan başarısızlıkların birer somut nedeni olarak sunulsa da eğitimciler nezdinde bunların bir başına geçerli sebepler olmadığı bilinmektedir. Eğitimde başarısızlıkların gizli sebeplerinden biride zamanında ve yerinde alınmayan makul kararların eğitimde kaliteyi kötü yönde etkilediği gerçeğidir.

Siverek’ te toplamda 70 bine yakın ilk, orta ve lise düzeyinde öğrenci bulunmaktadır. Bu nüfusun çokluğu hiçbir zaman bir küflet olarak değil, bolluk bereket olarak algılanmalıdır.

Bunlar bizim çocuklarımız. Dini dili ırkı fikri ve zikri ne olursa olsun onlar bu coğrafyada yaşayan insanlar. Onlara sahip çıkmak, hiç birini diğerinden ayırmadan hepsine aynı şefkatle yaklaşmak ve onları kucaklamak onlarla ilgilenmek insan olanın temel görevi olmalıdır.

Eğitime temel yaklaşımız bu olacakken son zamanlarda eğitime ideolojik, dinsel ve kişisel çıkarlarla donatılmış yaklaşımların insanlarımızda ötekileştirme duygusunu yarattığını ve eğitim kalitesini düşürdüğünü görmekteyiz. 2011- 2012 eğitim öğretim yılı itibariyle yaklaşık 500 öğrencisi olan Siverek İmama Hatip Lisesine iki okul hizmet vermektedir. Ayrıca Siverek İmam Hatip Lisesine 24 derslikli bir okulun daha tahsis edilmesi eğitime çözüm arayışlarımıza gölge düşürmektedir.

Oysa koca Siverek’te sadece iki düz liseyle eğitime hizmet verilmektedir. Düz liselerde kayıtlı olan öğrenci sayısı dört bini geçmiş bulunmaktadır. İmam hatip lisesinde sınıf başına düşen öğrenci sayısı 25 iken düz liselerde sınıf başına düşen öğrenci sayısı 100’ü aşmaktadır.

Ayrıca kapanan Siverek Yatılı Bölge İlköğretim Okulunun Harran Üniversitesine tahsis edilmesi bekleniyordu. Yerinde bir karardı. Bu durumda derslik sıkıntısı çeken Siverek Endüstri Meslek Lisesi’ ne kayıtlar daha rahat yapılacak ve orta öğretimde var olan derslik sıkıntısı bir nebze de olsa giderilecekti. Aynı zamanda mesleki eğitimini almış gençlerimizin sayısı artacaktı. Son dakikada bu uygulamanın da engellenmek istenmesi Siverek’e hizmet anlayışında küçük pürüzlerin ne kadar olumsuz etki oluşturduğunu göstermiştir.

Hal bu iken;

Yeni açılan 24 derslikli bir okulun düz liselere değil de Siverek İmam Hatip Lisesi İlköğretim bölümüne üçüncü okul olarak tahsis edilmesi ve Siverek Endüstri Meslek Lisesi’nin önünün tıkatılması Siverek’te eğitime bakış açımızı yeniden değerlendirmemiz gerektiği kanaatini bende oluşturmuştur. SAYGILARIMLA

Sefer ŞenBayram

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3719 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek