EĞİTİM BİR-SEN’DEN SUÇ DUYURUSU

Eğitim Bir-Sen Siverek Temsilciliği Sosyal Medya üzerinden kutsal değerlere hakaret ettiği iddia edilen öğretmen hakkında cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulundu

EĞİTİM BİR-SEN’DEN SUÇ DUYURUSU
31 Temmuz 2015 - 16:04

Eğitim Bir-Sen Siverek Temsilcisi Fikret Aslanparçası ve Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BemBirSen) Siverek Üyesi Şeyhmus Ağaçlı, sosyal medya hesabı üzerinden kutsal değerlere hakaret ederek, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama iddiasıyla ilçede öğretmenlik yapan ögretmen hakkında cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.



Aslanparçası suç duyurusunda, Sosyal paylaşım sitesi olan facebook adresi üzerinden yapılan paylaşımda, düşünce ve ifade özgürlüğü ile açıklanmayacak derecede çirkin ifadeler kullanıldığına dikkat çekti. Paylaşımda, Kur’anı Kerimde yazılı bulunan kutsal değerlerle alay edilerek toplumda inanan kişilerin hakaret ve aşağılanmaya maruz bırakıldığını, bunun neticesinde toplumda infiali bir tepki de meydana gelebileceğine ifade edildi.

Aslanparçası, “Tüm dinlerde olduğu gibi özellikle İslam dininde Allah ve Peygamber inancı çok önemli bir yer tutmaktadır. Yukarıda belirttiğimiz paylaşım incelendiğinde; dine, dinen kutsal sayılan değerlere, Allah’a, kutsal kitaba ve inançlı insanlara yönelik ağır hakaret ve alay unsurları bulunduğu görülecektir. Soruşturmaya konu edilen ve ekte sunmuş olduğumuz paylaşımda görüleceği üzere Şüpheli Kuranı Kerim’de bulunan ayetleri taklit eder şekilde çirkin bir uslup kullanmakta, düpedüz ayetlerle alay etmektedir. Bir anlamda kendini Allah yerine koyacak kadar da ileri gitmektedir”

ifade ve düşünce özdürlüğü olan Türkiye’de kişilere aynı zamanda görev ve sorumluluklar da yüklendiğine dikkat çeken Aslanparçası, “Bunlar arasındaki en önemlisi kişilerin din ve inanç özgürlüğü söz konusu olduğunda başkalarına zarar verecek ve başkalarını rencide edecek nitelikteki söylemlerden ve saygısızlık edecek çirkin ifadelerden de kaçınılması gerekmektedir. AHİM’ de dini değerlere yönelik saldırılar karşısında net ve emsal teşkil edecek kararları vardır. “ İnsanların inancına saldırarak, değerleri aşağılayarak, alaya alarak kişileri kin ve düşmanlığa tahrik eden durumlarda yerel mahkeme tarafından verilen mahkumiyet kararları onanmaktadır. Tüm bu nedenlerle dini değerleri açık bir şekilde alaya alan şüphelinin yargı önüne çıkması için Savcılığa başvurma zorunluluğu hasıl olmuştur.Yukarıda izah edilen ve resen gözönüne alınacak nedenlerle, şüphelinin eylemine uyan TCK 216/3 Ve TCK 218 maddelerinde düzenlenen suçtan cezalandırılması için kamu davası açılmasını arz ve talep ederiz” denildi.

www.siverekgenclik.com






Bu haber 4744 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem