EĞİTİM-BİR-SEN SİVEREK'TE İŞ BIRAKMA EYLEMİNE GİDECEK

Haber MerkeziEğitim Bir-Sen Siverek  İlçe temsilciliği 23.05.2012 tarihinde, tüm Türkiye’de Memur-sen Konfederasyonu olarak iş bırakma eylemine gidecek

EĞİTİM-BİR-SEN SİVEREK'TE İŞ BIRAKMA EYLEMİNE GİDECEK
22 Mayıs 2012 - 12:56


Eğitim Bir-Sen Siverek  İlçe temsilcisi Fikret ASLANPARÇASI, son zam teklif oranının  açıklamasından sonra kararı değerlendirdi.



Aslanparçası, ülkenin ekonomik göstergelerinin dünya devletlerine nazaran imrenecek bir durumda olmasına rağmen, hükümet tarafından memura  teklif edilen miktarın gülünç bulduğunu belirtti.

Aslanparçası, hükümetin teklifinin memurları alanlara davet ettiğini, memurun yüzdelik rakamlar talep etmediğini, sadece Türkiye şartlarında insanca yaşam hakkı, aile ve çocuk yardımının  mantıklı rakamlarda olması cihetinde bir teklif beklediğini belirtti.  



Zam teklifini komik ve gülünç bulduklarını belirten Aslanparçası: "Teklif edilen miktarın komik olduğu kadar, hükümetin övünerek açıkladığı Türkiye'nin ekonomik gelişmeleriyle de uyuşmamaktadır” dedi.

Biz, yetkili sendika sıfatıyla toplu sözleşme masasında olduğumuzu sanıyorduk. Ancak, sendikamıza teklif edilen miktarı öğrenince bir an kendimizi komedi gösterisinde hissettik.

Hükümete şunu diyoruz ki; kamu görevlisi ihsan ya da lütuf beklentisi içerisinde değildir. Kamu görevlileri, emeklerinin karşılığı olan ve Türkiye ekonomisinin altından rahatlıkla kalkabileceği bir zam oranı beklemektedir. Hükümetin verdiği bu  teklifler için, dağ fare bile doğurmamıştır diyoruz. Hükümetten masaya dağın fare değil, dağın aslan doğuracağı bir teklifle gelmesini bekliyorduk. Her iki tarafın tekliflerini karşılaştırdığımızda ortaya çıkan tablo oldukça mantık dışıdır.

Bizim tekliflerimize göre Türkiye ekonomisi oldukça iyi durumda, (ki bu hükümetin ifadesidir)  hükümetin teklifini esas alırsanız ekonomimizin iflasına ramak kalmış durumdadır. Bizler yüzdelik rakamlar talep etmiyoruz. Sosyal haklar iyileştirilsin, aile ve çocuk yardımları mantıklı olsun, ek ödeme öğretmenlere de yapılsın diyoruz.

Hükümetin  teklif ettiği ve ardından başbakanın açıklamaları karşısında konuşacak bir şey bulamıyoruz.  Bizler Eğitim Bir-Sen olarak Hükümeti, iktidar sarhoşluğu  ve umursamaz tavrından bir an evvel vazgeçmesini diliyoruz.



Ülkemizde, ekonomik büyüme yüzde 8, enflasyon yüzde 11 iken hükümet, teklif ettiğimiz yüzde 16 rakamına bedel, komik ve alaya alır bir teklifle gelmiştir.

Bütün bu gelişmeleri ve gerçekleri göz önüne alınarak 23.05.2012 tarihinde, tüm Türkiye’de Memur-sen Konfederasyonu olarak iş bırakma eylemine gideceğiz. Ve bu mücadelemiz ta ki, onurlu bir teklif gelene dek çeşitli eylemlerle devam edecektir.

Duyarlı tüm öğretmen ve memur arkadaşların eyleme destek vermelerini beklemekteyiz.

www.siverekgenlik.com
Bu haber 2146 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması