EĞİLMEZ:"UZUN SÜRELİ ELEKTRİK KESİNTİSİ YAPILMAYACAK"

Şanlıurfa'daki elektrik kesintisi sorununa değinen AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez, bundan sonra uzun kesintilerin yaşanmayacağını ileri sürdü.

EĞİLMEZ:"UZUN SÜRELİ ELEKTRİK KESİNTİSİ YAPILMAYACAK"
19 Haziran 2014 - 13:45

ŞANLIURFA - Şanlıurfa’da yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle tarladaki ürünlerini sulayamayan çiftçiler, eylem yaparak sorunun çözülmesini istemişti. AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı yaptığı açıklamada sorunun giderildiğini ileri sürdü.

Son günlerde Şanlıurfa’da elektrik sorunuyla ilgili tartışmaların yaşandığını hatırlatan İl Başkan Yusuf Eğilmez, bazı ilçelerde çiftçilerin demokratik elemlerini gerçekleştirdiğini, aralarına giren bazı provokatörler nedeniyle istenmeyen bazı hadiselerin yaşandığını söyledi.,

Elektrik kesintilerinin uzun süre kesilmesinin doğru olmadığını vurgulayan Eğilmez, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bir televizyon yayına katılarak yaptığı açıklamada uzun süreliğine elektrik kesintilerin olmayacağını ifade etti. Bu konuda çiftçilerimizin rahat olması gerekiyor.” dedi.

Alt yapının zayıf olmasından dolayı sulama yapıldığı zamanlarda elektrik kesintilerinin yaşandığını belirten Eğilmez, “Bunun için bir düzenlemeye gidilebilir. Bir bölgede bir saat kesinti yapılırsa diğer bölgenin sulaması yapılabilir. Ama bu kesintiler kesinlikle uzun süreli olmayacak. O bölgedeki insanların görüşleri doğrultusunda uygun zamanda kısa süreliğine kesinti yapılacak.” şeklinde konuştu.

Eğilmez, “Çiftçiler DEDAŞ ile bir anlaşma yaptı. Bu anlaşma çerçevesinde elektrik birim fiyatı 4’te bir oranına düşürüldü. Önceki fiyata göre 4 lira ödeyen çiftçi şimdiki protokolle bir lira ödeyecek. Bunun için çiftçilerimizin DEDAŞ ile protokol yapması gerekiyor. Bu elektrik ücretlerimde çiftçilere verilen desteklemelerden kesilecek. Şu anda gelinen durum sevindirici bir durumdur.” ifadelerini kullandı.

Üç ilçede istifalar tamamlandı

Yaşanan istifalara da değinen Eğilmez, “Akçakale, Suruç ve Bozova ilçelerindeki ilçe başkanları, yönetim kurulları ve yeni üyeler dahil olmak üzere arkadaşlarımız istifalarını sundular. Dün itibarı ile tüm istifalar tamamlandı. Bunla ilgili il koordinatörün gelmesiyle İl Danışma Meclisi Toplantısı yapılacak.” dedi.

(Sedat Kuşulay-İLKHA)


Bu haber 2773 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Başkan Mehmet Kuş, Çocukların Bayramını Kutladı
Başkan Mehmet Kuş, Çocukların Bayramını Kutladı