DUYDUM KÖYÜNDE ÖĞRENCİLER AĞAÇ DİKTİ

Duydum Köyünde ilköğretim öğrencileri okul bahçesine ağaç dikti.

DUYDUM KÖYÜNDE ÖĞRENCİLER AĞAÇ DİKTİ
21 Şubat 2014 - 07:35

İlçeye bağlı Duydum köyü ilköğretim Okulunda öğretmen, öğrenci ve velileri okul bahçesine 30 ağaç ve 70 adet fidan diktiler.

Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yapıcı gazetecilere yaptığı açıklamada ; “Çölleşmeye doğru giden ülkemizde ağaçlandırma seferberliği yaparak buna engel olan öğretmen arkadaşlarımıza gerekli olan tüm desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Okul Müdürü Adnan Yeşildağ ise “Bölgemizin en büyük sorunlarından biri olan kilometrelerce alanın ağaçsız olması kaderimizin olmadığını, önemli bir adım atıldığında insanlarımızın bu konuda duyarlı davranıp fidanları toprakla buluşturacağına inandık ve okulun tüm iç ve dış unsurları ile birlikte bu projeyi başlattık. Şu ana kadar 30 ağaç,70 fidan dikerek, her gün öğrenci velilerimizden boyları 2 metreyi bulan ağaçlar getirilmektedir. Peygamber Efendimiz Hz Muhammed’in ‘Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizde bir ağaç var ise onu mutlaka dikin’ hadisini çevremizdeki insanlara okuduğumuzda, insanlarımızın daha duyarlı davranıp yeni bir ağaç dikmek için sabırsızlandıklarını gördük. Hedefimiz ‘Benimde artık okulda bir ağacım var. Ya sizin…’ projemizin tüm Siverek’ e yayılıp, Siverek nüfusu kadar ağaç dikilmesini sağlamaktır.” şeklinde konuştu.

Haber: Bahattin Yolaçan


Bu haber 3795 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması