DÜNYA REKORU GİRİŞİMİ GELİŞMELER

Guinness Dünya Rekorlar Kitabına başvurumuzdan bugüne yaklaşık dört ay geçti. Başvurumuzun 1-1,5 ayını değerlendirme aşaması olarak bekledik. Başvurumuz olumlu karşılanınca çalışmalara başlandı.

DÜNYA REKORU GİRİŞİMİ GELİŞMELER
28 Haziran 2012 - 11:16




“Proje Meclisi Oluşturuldu…”


Başvuruyu her ne kadar dernek adına yapmış olsak ta girişimi Siverek girişimi olarak düşündük. Bu kapsamda bu girişimi konuşmak, detaylandırmak, yürütmek, derinleştirmek, zenginleştirmek, paylaşmak için bir Proje Meclisi oluşturduk. Bu proje meclisi için Siverekli akademisyenlere, sanatçılara, yazarlara, eğitimcilere, STK temsilcilerine davetler götürdük. Proje Meclisi olarak iki kez toplandık. 3. Toplantımızı bu hafta Cumartesi ( 30.06.2012 ) tarihinde, dernek toplantı salonunda saat: 15:00 da gerçekleştireceğiz. Bu toplantıda telekonferans şeklinde uzaktaki üyelerinde katılımını sağlamak gibi bir düşüncemiz var. Umarım başarılı olacağız.


“Proje Meclisi Çalışmaları”


İlk toplantı da rekor girişimi konusunu ele alıp, farklı boyutlarıyla değerlendirdik.  Tüm üyelerimizle rekoru çok rahat kıracağımızı düşünüyoruz. Yetmiş bin öğrenci potansiyeli olan kentimizde yirmi dört bin katılım rekor için yetiyor zaten. Kaymakamımız projeyi destekliyor.  Milli Eğitim Müdürümüz proje meclisinde yer alıyor ve rekoru sadece öğrencilerimizle bile çok rahatlıkla kırabileceğimizi belirtiler. Belediyemiz girişimi destekliyor. STK larımız projeyi destekliyor ve aktif olarak proje meclisinde yer alıyorlar. Siyasi parti ilçe örgütleri, meslek kuruluşları girişimi destekliyorlar. Biz rekoru kıracağımızı biliyor ve buna inanıyoruz.


Asıl mesele yapılacak etkinliklerin neler olması ve bu girişimin sürekliliğinin sağlanması için ne yapılması konusudur.  İlk proje meclisinde ağırlıklı olarak bu konuları görüştük. Girişim için komiteler kuruldu. Komitede çalışacak arkadaşlar belirlendi. Buna göre etkinlik komitesi, reklam – tanıtım komitesi, basın ve halkla ilişkiler, sponsorluk, kitap fuarı komitesi, konser komitesi, davet komitesi vb. komiteler kuruldu. Bir sonraki toplantıya kadar bu komiteler bir plan doğrultusunda çalışacaklardı.


İkinci proje meclisi toplantısı bir ay sonra 30 Mayıs 2012 de gerçekleştirildi. Bu toplantıda belediyemizin kültür sanat festivalini ertelemesi gibi bir gelişme yaşanmıştı. Bu nedenle ana gündemimizi bu gelişme belirledi.  Ayrıca reklam, tanıtım başta olmak üzere komite çalışmaları değerlendirildi. Toplantıda oy çokluğuyla girişimin ve festivalin beraber yapılması, bunun için belediyeyle görüşülmesi kararı alındı.


Son gelişmeler…


Geçen ay belediyemizle görüştük. Festival ve girişim aynı tarihte yapılacak. Festival 21-23 Eylül tarihinde, rekor girişimi ise 25 Eylülde yapılacak. Bu çok önemli bir gelişme. Ayrıca bu hafta itibariyle afiş çalışmalarımız billboardları, caddeleri süsleyecek. Kahvelerde, parklarda, caddelerde standlar kuracağız. El ilanları dağıtımı yapılacak.


Ciwan Haco 25 Eylülde online bağlantı yapacak diye bir söz aldık, bir dostumuz aracılığıyla. Şivan Perwer dolaylı katılacağını ilettiler bize. Biz kendisinin de en azından online bağlantıyla o gün aramızda olmasını istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize davetler götüreceğiz.


Sponsorluk görüşmeleri için çeşitli kanallarda çalışıyoruz. GSM operatörleri Avea, Turkcell, Vodafone ile görüşmelerimiz oldu. Mavi Jeans, Leke, Cola, Fanta, Frito – Lay gibi firmalarla görüşüyoruz. Çeşitli gider kalemleri için sponsor olmalarını bekliyoruz.


30 Mayıs 2012 Cumartesi 3. Proje meclisi toplantımızda ( saat 15:00, Kızılay iş hanı ) gelişmeleri değerlendireceğiz. Her üyeden girişim için somut katkılarını bekleyeceğiz.  Bu katkıları organize etmeye çalışacağız.


Özellikle tatil için burada olan üniversite öğrencilerinden çalışmalara dahil olmalarını ve aktif görev almalarını istiyoruz.


Muzaffer Bayram


www.siverekgenclik.com


Bu haber 3823 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü