DÜNYA BU REKORU KONUŞACAK

6 aylık bir çalışmanın sonucu olan rekor denemesi başarıya ulaşırken Sivereklilerin ilk defa tek bir amaç için birleşmesi de ayrıca bir güzellik katıyor olaya

DÜNYA BU REKORU KONUŞACAK
25 Eylül 2012 - 19:59

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 6 ay gibi uzun bir süredir afişlerle tanıtımı yapılan 30 bin kişi ile kitap okuma rekoru için tarihi gün olan 25 eylül gelip çattı, saat 13:00′da başlayacak olan rekor girişimine insanlar saat 12:00′da gelmeye başladı,   rekor denemesi için vatandaşların 3 farklı kapıdan içeri alındığı ve kapıdan girenlerin sayıldığı ayrıca sayım için kameraların çekim yaptığı gözlendi. birçok Siverekli şairin ve yazarın katıldığı rekor girişimi için sayının tamamlanması beklenirken, Siverek belediyesi folklor ekibi, ve sıra gecesi ekibi sahnede kısa bir performans sergiledi.


İlçe dışından gelen birçok yazar ve siyasetçi de rekor girişiminde Sivereklileri yalnız bırakmazken, isteyen vatandaşlar yazarlardan imzalı kitap aldı,  rekorun kırılması için gereken sayı beklenirken  alan içinde renkli görüntülerde hakimdi üç sahanın da dolduğu rekor alanında çocuklar aileler ve öğrenciler, hep bir ağızdan Ahmet Arif’in ben Anadoluyum şiirini hep bir arada okumak için ve Siverek’in sesini dünyaya duyurabilmek için saatlerce alanda beklediler,


6 aylık bir çalışmanın sonucu olan rekor denemesi başarıya ulaşırken Sivereklilerin ilk defa tek bir amaç için birleşmesi de ayrıca bir güzellik katıyor olaya. bu rekor denemesinin Siverek için ticari, siyasi, ve ekonomik bir çok kazancının da olacağını düşünüyoruz. Siverek bu alanda kırdığı rekor ile dünyanın belkide uzun süre kırılmayacak rekorunu 30231 kırmış oldu.


Rekorlar denemesinde emeği geçen başta Sivil-Der Başkanı Muzaffer Bayram, Siverek Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Hasan Baydilli, , Siverek M.Y. O Öğretim görevlisi Hüseyin Demirbağ, Edebiyatçı Yazar Kemal Siyahhan, Siverek Kültür ve Dayanışma Derneği İstanbul Başkanı Hayri Genç, Gazeteci Abdullah Lale, Diyarbakır Siverekliler Derneği Başkanı Burhan Erol, Sivil-Der Fahri Başkanı Koçali Aymaz, Siverek Yazar Mustafa Sancar, Yazar Hüseyin Acarlar, Şair Sinan Karakaş, Şair Hicri Izgören, Yazar Mustafa Yelkenli, Yazar Remzi Demir, Yazar Hayri Kako Yetik, Eğitimci Atiye Okay, İzmir Şiir Tiyatrosu Topluluğu’na, Siverek Belediyesi ve Siverek Kaymakamlığına, Siverek Web Sitelerine ve burada adını unuttuğumuz tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.


www.siverekgundemi.com

Bu haber 3417 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması