DTP'NİN SİVEREK ÇIKARMASI

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAYEREL seçimler öncesi Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde tura çıkan DTP heyetinin Şanlıurfa’daki ilk durağı olan Siverek İlçesi’ne yaptığı ziyaret PKK mitingine dönüştü. PKK ve Öcalan sloganları eşliğinde NOT: Fotolar Haberin Devamında

DTP'NİN SİVEREK ÇIKARMASI
05 Aralık 2008 - 07:32
partililere hitap eden DTP Genel Başkan Ahmet Türk, yerel seçimlerde başarılı olamamaları halinde Avrupa kamuoyunda Kürtlerin taleplerinin dikkate alınmayacağını söyledi. DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ise, Siverek’in Kürdistan tarihinde önemsenecek bir ilçe olduğunu ifade etti.
Doğu ve Güneydoğu turu kapsamında iki gün sürecek olan ziyaret için Şanlıurfa’ya gelen aralarında Genel Başkan Ahmet Türk, milletvekilleri İbrahim Binici, Sabahat Tuncel, Osman Özçelik, Aysel Tuğluk ve Gülten Kışınak’tan oluşan heyet Siverek girişinde yaklaşık 100 araçlık konvoyla karşılandı.
 
Seçim otobüsü ile ilçe merkezine hareket eden DTP’liler, Güney Mahallesi’nde bulunan Siverek Lisesi önünden geçtikleri sırada bir grup öğrencinin tepkisiyle karşılaştı. Otobüsten Kürtçe olarak halkı selamlayan DTP’lileri, bozkurt işareti yapan yaklaşık 30 kişilik öğrenci grubu, ‘yuh’ çekerek tepki gösterdi. Bu sırada otobüsten ‘Yine de biz sizi selamlıyoruz’ anonsu yapıldı. Öğrenciler karşılık vermedi. DTP heyeti, Kale Mahallesi’ndeki DTP Siverek İlçe teşkilatında 500 kişilik kalabalık tarafından, ‘PKK halktır halk burada’, ‘Öcalan’, ‘Biji Serok Apo’, ‘Vur gerilla vur, Kürdistan’ı kur’, ‘Şehit Namırın’, ‘Kahrolsun AKP’, ‘Kömürcü Erdoğan’, ‘Öcalan’sız dünyayı başınıza yıkarız’ sloganları ile karşılandı. Otobüs üzerine çıkan DTP milletvekilleri selamladıkları partililere karanfil attı. Partililer de sık sık, PKK ve Öcalan lehine sloganlar attı.

 Başbakan, Hakkari’de Kürt halkını incitmiştir. Kürt halkına açıkça tehditler savurmuştur. Onun için partimiz Hakkari’de bu özgürlük yürüyüşüne başladı. Her gittiğimiz yerde onurlu halkımız baskıya, şiddete aldırmadan kendilerini bizlerle buluşturdu. Bu halk ülkesini, toprağını, insanını seviyor. Bu halk burayı terk etmeyecektir. Terk etmesi gereken varsa bu halka tehditler savuran, onuruyla oynamak isteyen AKP hükümeti ve onun yöneticileridir” dedi. Binici’nin konuşması sırasında Ahmet Türk’ün ise sigara içmesi dikkat çekti.

KAYBEDERSEK, AVRUPA’DA ETKİNLİĞİMİZ KALMAZ


Ahmet Türk’ün konuşmasında Başbakan Erdoğan’ın ismi geçtiğinde partililer ‘yuh’ çekip Öcalan sloganları attı. Yerel seçim sürecinin Kürt halkının özgürlük mücadelesi konusunda bir sınav olduğunu belirten Türk, tüm dünyanın yakından izlediği bu sınavı başarıyla geçmek için herkesi onurlu mücadelelerine destek olmaya çağırdı. Türk, şunları söyledi:
“Kürt halkı bu yerel seçimlerde halkına mı sahip çıkacak, yoksa AKP’yi mi seçecek. İşte bu sınavla karşı karşıyayız. Halkımız bugüne kadar özgürlükleri için büyük bedeller ödedi, bundan sonra da başımız dik duracağız. Özgürlük için sonuna kadar her zaman her yerde her zeminde mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz DTP olarak bu ülkede Kürt’lerin ana diliyle kendilerini ifade ettiği, kimliğini özgürce kullanabildiği, yeni bir Türkiye’yi hedefliyoruz. Kürt halkının özgürlüklerini inkar eden bir siyaset anlayışı yürütülüyordu. Sonra ortaya AKP çıktı. ‘Ben onlar gibi değilim, Kürt sorununu çözmeye çalışırım’ diyerek birçok insanımızı kandırdı. Başbakan sadece hesabına gelince ‘Kürt kardeşlerim’ diyor. Kardeşin olarak kabul ediyorsun ama kimliğini, dilini, kültürünü resmiyete taşımıyorsun. Bu bir aldatmacadır. Kürtler zaten kimliğini biliyor, zaten kendini tanıyor. AKP’nin bugün kökleri hedef alan söylemleriyle Kürt halkını rahatsız eden bir politika yürüttüğü ortada. Bizler halkların kardeşliğini savunuyoruz, birlikte yaşamayı esas alıyoruz. Başbakan ‘Ben Diyarbakır’ı istiyorum’ diyor. Ne için istiyor, yarın ‘Kürtler benden yana tavır koydu, Kürtlerin hiçbir talebi yok. Eğer öyle olsaydı beni seçmezdi’ diyecek ve bunu hem iç kamuoyunda hem de Avrupa’da kullanacak. Eğer AKP’nin bu sinsi oyununu bölemezsek, yarın Avrupa’da ‘Kürt’lerin talebi şudur’ dediğimizde çok etkili olmayız. Bize ‘Öyle olsa Kürt’ler sizi seçerlerdi’ cevabı verilir. Bunun için yerel seçimlerin özgürlük mücadelemizin önündeki önemli sınavlardan birisi olduğunu sakın unutmayın.”
Yapılan konuşmaların ardından DTP heyetinin Hilvan İlçesi’ne hareket etti.




Bu haber 2395 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması