DTP'LİLER ÖCALAN'IN KÖYÜNE YÜRÜDÜLER

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞanlıurfa'da,aralarında DTP Milletvekili'nin de bulunduğu yaklaşık bin kişi Abdullah Öcalan'ın doğum yeri olan Halfeti'nin Ömerli Köyü'ne

DTP'LİLER ÖCALAN'IN KÖYÜNE YÜRÜDÜLER
26 Ağustos 2009 - 09:52
yürüyüş düzenledi. Şanlıurfa'da, aralarında DTP Milletvekili'nin de bulunduğu yaklaşık bin kişi 'Werin ru' (Yola gelin) adını verdikleri etkinlik kapsamında bölücü örgütün ömürboyu tutuklu olan elebaşısı Abdullah Öcalan'ın doğum yeri olan Halfeti'nin Ömerli Köyü'ne yürüyüş düzenledi. PKK ve Öcalan sloganları eşliğinde terörist başının kardeşleri Mehmet ve Fatma Öcalan tarafından karşılanan kalabalık, burada Kürt sorunun çözümü için teröristbaşı Öcalan'ın muhatap alınması çağrısında bulundu.

Kısa adı YDG-M olan Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi üyeleri tarafından 'Werin rê' adı verilen yürüyüş düzenlendi. Aralarında DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, İl Başkanı İbrahim Ayhan, DTP'li Suruç Belediye Başkanı Ethem Şahin, Viranşehir Belediye Başkanı Leyla Güven, Yukarıgöklü Belde Belediye Başkanı Mustafa Bayrak, Onbirnisan Belde Belediye Başkanı İbrahim Halil Parıldar ile PKK elebaşlarından Murat Karayılan'ın kardeşi Bozan Karayılan'ın da bulunduğu yaklaşık bin kişi, yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde Halfeti'nin Ömerli Köyü'ne gitti. Köy girişinde araçlarından inen ve ellerinde PKK'yı simgeleyen bez parçaları ile Kürtçe yazılı pankartlar taşıyan kalabalık, 'Biji serok Apo' (Yaşasın Başkan Apo), 'Selam selam İmralı'ya bin selam', 'Savaşa da, barışa da hazırız', 'Barışın elçisi İmralı'dadır' sloganları eşliğinde, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın evine kadar yürüdü. Öcalan'ın doğduğu evin girişinde Mehmet ve Fatma Öcalan kardeşler tarafından karşılanan kalabalık, burada da slogan atmayı sürdürdü.

Burada kalabalık adına gazetecilere açıklama yapan YDG-M üyesi Delil Sönmez, Ortadoğu'da en büyük problemin Kürt sorunu olduğunu ve bunun da Kürt halkının yok sayılmasından kaynaklandığını ifade etti. Son zamanlarda Kürt sorununa yönelik tartışmalarla yeni bir sürece girildiğini vurgulayan Sönmez, şöyle konuştu: “Sürecin taraflarından olan PKK, eylemsizlik kararını 1 Eylül'e kadar uzattığını açıkladı. Çözüm konusunda belirleyiciliği tartışmasız olan Abdullah Öcalan, tarihi bir rol ve sorumluluk üstlenerek süreçteki yerini almıştır. Kürt sorunun çözümünde önemli bir milat niteliği taşıyan yol haritası için bütün kesimlerin görüşlerini alacağını belirtmiştir. Tartışmalara Kürt tarafı bütün güçleriyle olumlu bir katılım sağlamış, müzakerelerin Abdullah Öcalan ile olması gerektiğini her fırsatta dile getirilmiştir. Ancak, ordu eylemsizlik kararını fırsat bilerek operasyonlarını geliştirmekte, yeni ölümlerin olmasına sebep olmaktadır. Kürt halkı üzerinde oynanan politikalar çeşitlendirilmekte ve saldırılar yoğunlaştırılmaktadır. Bunun için YDG-M olarak, tüm kesimlere 'Werin ru' yani 'yola gelin' diyoruz. Werin ru'yi süreci algılamamızın temel sloganı haline getiriyoruz. Gençler olarak herkesi, Kürt sorunun çözümünün tartışıldığı bu tarihsel süreçte aynı yolda buluşturuncaya dek aktif olarak Werin Rê kampanyasını sahiplenmeye çağırıyoruz.”

Basın açıklamasının ardından bir süre Mehmet ve Fatma Öcalan kardeşlerle sohbet eden kalabalık, daha sonra köyden olaysız şekilde ayrıldı.

Bu haber 2863 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı