DTP'DEN YENİ BİR OTURMA EYLEMİ

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA'nın, Suruç İlçesi'nde bir grup DTP'liler, bölücübaşı Abdullah Öcalan'a cezaevinde kötü muamelede bulunulduğu iddiasıyla

DTP'DEN YENİ BİR OTURMA EYLEMİ
07 Kasım 2008 - 13:23
yapılan protesto gösterilerine karıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve tutuklananlar için 5'er dakikalık oturma eylemi yaptı.

Dikili Mahallesi’ndeki DTP İlçe binasında yaklaşık 100 kişilik grup Atatürk Meydanı'na kadar yürüdü. Aralarında DTP İl Başkanı İbrahim Ayhan, Suruç İlçe Belediye Başkanı DTP'li Ethem Şahin ile parti yöneticilerinin de bulunduğu grup adına DTP Suruç İlçe Saymanı Kemal Barli açıklama yaptı. Barli, ‘Sayın’ diyerek hitap ettiği Abdullah Öcalan'a hükümetin bilgisinde kötü muamele yapıldığını iddia etti. Açıklamanın ardından partililer, ‘Başbakan biz de seni istemiyoruz’, ‘Tek dil, tek millet değil, özgür demokratik birliktelik', ‘Kimi kimin yurdundan kovuyorsun’, ‘Seviyoruz terk etmiyoruz’, ‘Pompalı Erdoğan biz de senden korkmuyoruz’ yazılı pankart ve dövizleri açtı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı basın açıklamasının ardından grup 5 dakikalık oturma eyleminin yaparak, alkışlar eşliğinde sessizce dağıldı.
Bu haber 3710 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü