DTP ŞANLIURFA'YA BASKIN

Ali LEYLAK/ŞANLIURFADEMOKRATİK Toplum Partisi’nin (DTP) Şanlıurfa’da merkez ilçe binasına ve başkanın evine sabaha karşı operasyon düzenlendi. Bir bilgisayar ile bazı dokümanlara

DTP ŞANLIURFA'YA BASKIN
12 Kasım 2008 - 15:53
el koyan polis, DTP Merkez İlçe Başkanı Salih Sağış’ı terör örgütü adına korsan gösteri tertip ve teşvik etmek, Erol Koçer adlı bir kişiyi de aynı gösteriye katılmak suçundan gözaltına aldı.

Terörle Mücadele Şubesi polisleri, Şanlıurfa’da, önce, bölücübaşı Abdullah Öcalan’a fiziki saldırı iddiasını protesto için düzenlenen korsan gösterileri organize ettiği ileri sürülen DTP Merkez İlçe Başkanı Salih Sağış’ın Buhara Mahallesi’ndeki evine baskın yaptı. Savcılık izniyle evde yapılan aramanın ardından, bu kez Bahçelievler Mahallesi’ndeki DTP Merkez İlçe binasına operasyon yapıldı. Bir bilgisayar ile parti içerisinde bulunan bazı dokümanlara el konulurken, DTP İlçe Başkanı Salih Sağış, ‘Terör örgütü adına korsan gösteri tertip ve teşvik etmek’ suçundan gözaltına alındı. Sağış’ın gözaltına alındığı saatlerde ise Süleymaniye Mahallesi’nde düzenlenen korsan gösteriye katıldığı belirlenen, partiye üye olmayan Erol Koçer de Eyyübiye Mahallesi’ndeki evinde gözaltına alındı.
2 zanlının sorgularının ardından adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.

DTP: ŞANLIURFA’DA OHAL YAŞANIYOR

DTP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Ayhan, polis operasyonlarının OHAL uygulamasını çağrıştırdığını öne sürerek, şunları söyledi:
“Son süreçte partimize yönelik yoğun gözaltı ve tutuklama gerçekleştiriliyor. Bu saldırı politikası AKP ve Başbakan tarafından başlatıldı. Bu açıdan Urfa’da ikinci bir OHAL yaşanıyor. İlçe başkanımız resmi kimliği ve tüzel kişiliği olmasına rağmen evi basılıp, gözaltına alınıyor. Resmi kişiliği olan bir Başkanın bu şekilde gözaltına alınması kabul edilemez. Uygulama tamamen anti demokratik ve hukuk dışıdır. Partimize yönelik baskılar derhal sona ermeli, gözaltına alınan ve tutuklanan arkadaşlarımız serbest bırakılmalıdır.”

23 KİŞİ TUTUKLANDI

19 Ekim’de, Süleymaniye Mahallesi’ndeki DTP irtibat bürosu önünde 300 kişilik grup, bölücübaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atmış, yürüyüş başlatmış, bazı araçları ve işyerlerini, kendilerine engel olmak isteyen polislere taş ve molotof kokteylleri ile saldırmıştı. Bir okul ile bir trafo merkezinin güvenlik kulübesine da zarar veren grubun eylemi sırasında çekilen görüntülerin incelenmesi sonucu kimlikleri saptanan göstericilerden 23’ü ‘Suç ve suçluyu övme, terör örgütü propagandası yapma, 2911 sayılı kanuna muhalefet, kamu malına zarar verme, görevli memura mukavemet’ suçlarından tutuklanmıştı.



Bu haber 2914 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü