DÖNER KESİŞ ŞEKLİNDEN YAKALANDI

Ali LEYLAK/ŞANLIURFAŞANLIURFA'da, Emniyet Müdürlüğü cinayet masası polisleri, 2 bin 231 gün sonra evde 14 yerinden bıçaklanarak öldürülen 29 yaşındaki

DÖNER KESİŞ ŞEKLİNDEN YAKALANDI
30 Haziran 2010 - 10:19
Abdullah Şen'in cinayetini, CSI dizilerinde izlenen yöntemleri kullanarak aydınlığa kavuşturdu. Cinayet zanlısı 22 yaşındaki Zafer Yayık, çalıştığı dönerci de bıçak kullanma şeklini izleyen polis faili meçhul olan 6 yıllık bir cinayeti çözdü.

Kentteki faili meçhul cinayetlerin çözülmesi için Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar'ın talimatıyla kurulan ve başlarında Cinayet Büro Amiri Ertuğrul Güneri'n bulunduğu özel cinayet masası ekibi, 17 Mayıs 2004 tarihinde Topdağı Mahallesi Seyhan Sokak numara 8'de işlenen cinayeti çözmek için 8 ay önce bir çalışma başlattı. İlk olarak cinayetin işlendiği abla Fethiye Tam'ın evinde inceleme yapan ekipler, 29 yaşındayken 14 yerinde bıçaklanarak öldürülen Abdullah Şen'in olay günü cep telefonun çalındığını tespit eder. Bunun üzerine harekete geçen özel ekip Balıklıgöl Dergah çarşısında bir işyerinde öldürülen Şen'in telefonunu bulur. Polis, cep telefoncuyla yaptığı görüşmede kayıp cep telefonu 25 TL'ye 16 yaşındaki Zafer Yayık isimli bir lise öğrencisinin sattığını saptar. Polis cep telefonunun satan Zafer Yayık'ı kısa süren bir çalışmanın ardından yakalayarak gözaltına alır. Yayık emniyette yapılan sorgulamasında cep telefonunun balici kıyafetli bir şahıstan aldığını ve onun eşkalini polise verir. Bu eşkal üzerine polis Balıklıgöl civarında verilen eşkale uygun olarak gasp ve adam yaralamadan sabıkalı 29 yaşındaki Hüseyin Avcı, 28 yaşındaki Yasin Okay ile 26 yaşındaki Müslüm Çakalı gözaltına alarak mahkemeye sevk eder.

3 KİŞİ 2 AY BOYUNCA ŞUCSUZ YERE CEZAEVİNDE YATTI

16 yaşındaki Zafer Yayık'ın verdiği eşkal üzerine polis ekipleri tarafından sorgulanan ve daha sonra mahkemeye sevk edilen Hüseyin Avcı, Yasin Okay ile Müslüm Çakalı, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak 2 ay boyunca Şanlıurfa Kapalı Cezaevinde yattı. İlk mahkemeye çıkartılan 3 kişi daha sonra suçsuz oldukları anlaşılması üzerine serbest bırakıldı. 14 yerinden bıçaklanarak öldürülen Abdullah Şen, cinayeti faili meçhul olarak kapatıldı. Şanlıurfa'da son aylarda oldukça karmaşık olan 3 cinayeti aydınlatan ve halk tarafından büyük takdir gören özel cinayet masası ekipleri , faili meçhul olarak kapatılan Abdullah Şen'in dosyasını yeniden açarak 8 aylık bir çalışma yaptı. O dönem çekilen fotoğraf ve videoları inceleyen ekipler, cinayeti işleyen failin seri bıçak kullanma şeklini, korkak bir profil kişiliğini ve yaş aralığını belirler. Buradan harekete geçen polis daha önce çelişkili ifade veren dönerci çırağı olan Zafer Yayık'ı takip altına alır.

POLİS 8 AY BOYUNCA DÖNER YEMEYE GİTTİ

Cinayet masası ekipleri, Bahçelievler'de bir dönerci de çalışan ve şimdi 22 yaşında olan Zafer Yayık'ın yanına 8 ay boyunca giderek öğlen döner yemeğini yedi. Burada Yayık'ın hareketlerini gözlemleyen sivil ekipler, dönerci Yayık'ın polis otolarını görünce dikkatli baktığını saptar. Polis olay yerinde yaptığı incelemde DNA örneği bulur. Bunun üzerine polisler, aile bireylerinden DNA örneklerini alır. Bu durumu öğrenen Yayık, yemeğe gelen polislere DNA hakkında sorular sorup bilgi ister. Polis iyice şüphelendiği Zafer Yayık'ı dün akşam saatlerinde döner siparişi vermek isterken gözaltına aldı.

ŞUCUNU İTİRFA ETTİ

Cinayet masası ekipleri tarafından sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülen Zafer Yayık, burada suçunu itiraf etti. 6 yıl önce işlenen cinayeti sanki 1 saat önce işlemiş gibi anlatan Yayık ifadesinde şöyle konuştu. "Cinayet günü Apo olarak bildiğim Abdullah Şen'le alışveriş yaparken tanıştık. Olay günü beni evine davet edip arkadaşlarla birlikte sohbet etmek için ablasının evine gittik. Ancak evde kimse yoktu. Bir süre sonra Abdullah Şen elinde bıçakla benim yanıma gelerek, benimle cinsel ilişkiye girmek istediğini ve üzerimdeki elbiseleri çıkarmamı istedi. Bu iğrenç teklif üzerine çok sinirlendim. Onula bir süre boğuştum. Ardından elindeki bıçağı alarak, rast gele vücudunun çeşitli yerlerine sapladım. Apo'nun öldüğünü görünce kimseye görünmeden evden çıktım. Sonra bir camiye gittim elimi yıkadım. Cinayette kullandığım bıçağı cami tuvaletine attım" şeklinde ifade verdi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesinde sorgulaması tamamlanan Zafer Yayık, 'kesici aletle kasten adam öldürmek' suçundan mahkemeye sevk edildi. Elleri arkadan kelepçeli olan Yayık'ın üzerinde çalıştığı işyerinin forması dikkat çekti.
Bu haber 4263 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı