DOMATES EKİLİ ALANLARDA HASTALIK

Mehmet SEZGİN/SİVEREKŞanlıurfa’nın Siverek İlçesinde domates ekili alanlarda başlayan hastalık ekili alanlara zarar veriyor.

DOMATES EKİLİ ALANLARDA HASTALIK
03 Ağustos 2011 - 10:13
İlçeye bağlı Abran Köyünde Domates üreticiliği yapan Serdar Naryaprağı, yaklaşık üç dönüm alana ektiği domateslerin yaklaşık % 30 çürüme görüldüğünü belirterek hastalıkların aşırı sıcaklıklardan kaynaklandığını tahmin ettiğini belirtti.

Siverek Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürü Sait Sarıyılanız domates ekili alanlarda görülen hastalığın aşırı sıcakların etkisinden çok yanlış sulama ve ilaçlamadan kaynaklandığını belirterek şunları kaydetti ’’Zarar gören domates ekili alanlarda yaptığımız incelemelerde çiftçilerimizin bilinçsiz olarak aşırı sulama yaptıklarını gördük. Domates üreticileri fazla sulama yapıp bol ürün elde etmeyi düşündükleri için bilinççisiz sulamanın yanı sıra üst üste aynı ürünün ekilmesi ve bilinçsiz ilaçlama domateslerde bakteriyel hastalıklara yol açmaktadır. Tarlasında sorun olan çiftçilerimiz ilaçlama ve sulama konularında bize danışmaları zararlarını en aza indirecek’’ dedi.




Lütfü YALGI/SİVEREK






Bu haber 3096 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü