DİYARBAKIR'DAKİ MEVLİT ETKİNLİĞİNE SİVEREK'TEN YOĞUN KATILIM

 
Peygamber Sevdalıları tarafından Diyarbakır İstasyon Meydanında düzenlenen olan Kutlu Doğum Etkinliğine Siverek’ten yüzlerce kişi katıldı.

DİYARBAKIR'DAKİ MEVLİT ETKİNLİĞİNE SİVEREK'TEN YOĞUN KATILIM
25 Nisan 2011 - 08:55
Diyarbakır’da Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından peygamber efendimizin mübarek viladetinin 1440'ıncı yıldönümü münasebetiyle düzenlenen Kutlu Doğum Etkinliğine 1 milyondan fazla kişi katıldı.

Siverek Peygamber Sevdalıları Platformu etkinliğe onlarca araç ile katıldı. Saat 10.00 sıralarında hareket eden peygamber sevdalıları konvoyu Ozan Kırvar petrolünün ilerisinde 1 saatlik mola vererek ilahiler eşliğinde halay çekti. Mola sırasında etkinliğe katılmak için karayolundan geçen yüzlerce araç korna sesleri ile peygamber sevdalılarını selamladı.


 Bir Milyon Peygamber Aşığı Katıldı

Hebibe Xweda Âlemlere Rahmet Hz Muhammed (s.a.v)" adıyla düzenlenen programa yaklaşık bir milyon peygamber aşığı katıldı. Milyonlar, fahri kâinata duydukları özlemi dile getirdiler. "Efendimize olan özlemin doruğa çıktığı İstasyon Meydanı'nda oluşan manevi atmosfer, iliklere kadar hissedildi, insanlar efendimizin aşkıyla kendinden geçti.
 
Sayının her geçen dakika arttığı etkinlikle Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır Koordinatörü Av. Abdulgani Orhan, saat 14.30'dan itibaren katılımcı sayısının bir milyona ulaştığını söyledi.
 
Allah Sizi Mübarek Kılsın Ey Diyarbakırlılar

Diyarbakır istasyon Meydanı'nda düzenlenen Kutlu Doğum etkiliğine HAMAS yetkilisi Dr Nevaf Tekruri de katıldı. Tekruri, bu topluluğun Diyarbakırlıları yücelttiğini ifade ederek, "inşallah sizinle beraber yeniden Filistin'i özgürleştireceğiz" dedi.
 
Tekruri sözlerini şöyle sürdürdü: "Sizler Resulullah'ı (sav) nasıl seviyorsanız, o da sizi öyle seviyor. Çünkü sizler onun yolundan, arkasından gidiyorsunuz. Ömer'in, Osman'ın yolunu takip ediyorsunuz. Allah sizi mübarek kılsın ey Diyarbakırlılar… Aslında Diyarbakırlıları yücelten sizlersiniz, Diyarbakır'ı yücelten bu topluluktur. Ey peygamber Sevdalıları, ben sabahtan beri size bakıyorum ve size baktıkça çok duygulanıyorum. Sizler bana güven veriyorsunuz, inşallah sizinle beraber yeniden Filistin'i özgürleştireceğiz. Kudüs sizi bekliyor. Düşmanlarınıza rağmen sizler Resulullah'ın arkasından gittiniz" diye konuştu.
 
Göktaş Hoca: Bugün Tarih Yazılıyor

Diyarbakır İstasyon Meydanı'ndaki yapılan "Kutlu Doğum" programında bir milyon kişiye hitap eden Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca, "Muhammedi sevda denilince, Diyarbakır'daki yedi yaşındaki kız çocuklarımız, yiğitlerimiz akla gelecek" dedi.
 
Programda Türkçe olarak bir konuşma yapan Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca şunları söyledi: "Bundan 85 yıl önce canını Allah'a adayan Şeyh Said hazretleri ve arkadaşları beraber bu meydanı görsün Allah'ım. Onları bu meydandan haberdar eyle Allah'ım. Onlar kabirlerinde rahat uyusunlar Allah'ım. Bu meydan gösteriyor ki Allah ve Resulü ile savaşanlar kaybetmiştir. Her türlü küfür kaybetmiştir. Onun için bundan sonra Diyarbakır denilince sadece akla Muhammedi sevda gelecek. Muhammedi sevda denilince sadece camiler akla gelmeyecek, nurlu yüzlü dede ve nineler akla gelmeyecek. Muhammedi sevda denilince, Diyarbakır'daki yedi yaşındaki kız çocuklarımız akla gelecek, yiğitlerimiz akla gelecek. Bugün tarih yazılıyor. Göreceksiniz, yeter ki sabredin. Gördüğünüz zulümlere nasıl sabrettiğiniz ise buna da sabredin."
 
Siyer Yarışmasında Dereceye Girenler Açıklandı

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır İstasyon Meydanında düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği devam ederken, İkra Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (İkra Eğitim Der), öğrencilere yönelik 3 farklı kategoriden oluşan ödüllü siyer yarışmasının sonuçları açıklandı.
 
İlkokul öğrencileri, ortaöğretim öğrencileri ve18 yaş üstü öğrencileri olmak üzere üç ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışmada, ilköğretim düzeyindeki yarışmacılara Abdulkadir Turan'ın Peygamberimi Tanıyorum kitabından, orta öğretim düzeyinde Muhammed El Hüdari'nin Nurul Yakin Hz. Muhammed (sav) adlı kitabından, 18 yaş üstü yarışmacılara Ramazan El Boti'nin Fıkhus Sire eserinden sorular sorulmuştu.
 
Tüm kategorilerde birinci olan yarışmacılara dizüstü bilgisayar, ikincilere yarım altın, üçüncülere ise çeyrek altınla ödüllendirilecek.
 
Yarışmada dereceye girenler:

İlkokul Öğrencileri: 1. Furkan Yıldırım. 2 A. Selam Kaya. 3. Yahya Buran.
Ortaöğretim öğrencileri: 1. Erol Esenboğa. 2. Ahmet Topdemir. 3. Zehra Kaya.
18 yaş üstü öğrenciler: 1. Zeliha Derince. 2. Fatma Alabalık. 3. Muhlis Bayıncık ve yine 3. Asiye Yeşil.

Salâvat Kampanyası


Ayrıca, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen salâvat kampanyasında okunan salâvatlar da açıklandı. Peygamber efendimizin "Kıyamet günü bana insanların en yakını, bana en çok salâvat okuyandır" hadisine binaen düzenlenen salâvat kampanyasında 7 milyar 38 milyon 880 bin 833 salavat, 5 milyon 352 bin 749 Kelime-i Tevhit, 2 bin 730 Hatim ve bir milyon 628 bin 382 Yasin okundu.
Program Münir Şanlı'nın yaptığı dua ile sona erdi.

Siverek Gençlik Haber





Bu haber 3421 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı
Siverek'te trafik kazası: 2 ölü 6 yaralı